Langnesvegen 15

Tromsø

Soverom
3 stk
Størrelse
106m2 (BRA-i)
Prisantydning
4 490 000,-

Velkommen til Langnesvegen 15 - Lys og romslig 4-roms del av tomannsbolig beliggende "på Prestvannet"! Leiligheten har tre soverom, bad, vaskerom, og et ekstra toalettrom. Den åpne stue- og kjøkkenløsningen skaper en lys og innbydende atmo sfære, perfekt for både hverdagsliv og underholdning. Moderne og velutstyrt kjøkken med god plass til matlaging og oppbevaring. Alle soverommene er romslige og lyse. Biloppstillingsplass utenfor for enkel parkering og en flott hage for utendørs aktiviteter. Høydepunkter: Familivennlig. Lekkert kjøkken. Tre soverom. Lagring på loft. Klart for vedfyring. Nært alt man trenger. Veranda. Gode bussforbindelser. Parkering. Velkommen til visning! ... Les mer

Prisantydning: 4 490 000,-
Boligtype: Leilighet
Eierform: Eier (Selveier)
Internt bruksareal: 106m2 (BRA-i)
Balkong/Terrasse: 24m2 (TBA)
Soverom: 3
Byggeår: 1952
Energimerking: E
Tomteareal: 1160m2 (eiet)

Se full beskrivelse

Eiendom Langnesvegen 15
9012 Tromsø
Oppdragsnummer 52-24-0247
Totalvurdering Velkommen til Langnesvegen 15 - Lys og romslig 4-roms i familievennlig og rolig område.

Denne romslige leiligheten tilbyr tre soverom, et bad med tilhørende vaskerom, samt et ekstra toalettrom. Den åpne stue- og kjøkkenløsningen gir en lys og innbydende atmosfære, ideell for både hverdagsliv og underholdning. Kjøkkenet er moderne og velutstyrt, med god plass til både matlaging og oppbevaring. Praktisk utformet bad og et separat toalettrom som gir ekstra bekvemmelighet. Alle soverommene er romslige og lyse, med god plass til både møbler og oppbevaring. Utenfor har du tilgang til biloppstillingsplass, som gir enkel og praktisk parkering. Den flotte hagen gir muligheter for utendørs aktiviteter og avslapning.
Elverhøy er et fredelig og naturskjønt område, perfekt for familier og naturelskere. Prestvannet og de nærliggende turområdene gir fantastiske muligheter for friluftsliv rett utenfor døren. Samtidig er det kort vei til Tromsø sentrum, med gode kollektivforbindelser og et rikt utvalg av butikker, kafeer og restauranter.
Her får du en perfekt kombinasjon av moderne bekvemmelighet og naturskjønn beliggenhet.

Velkommen til visning!
Matrikkel Gnr. 118 bnr. 84 snr. 4 i Tromsø kommune
Beliggenhet Gangavstand til Tromsø Sentrum med alle fasilitet, barnehage, barne - og ungdomsskole. Like ved til Prestvannet, lysløypa og Tromsømarka. Sentral beliggenhet på toppen av Tromsøya, men samtidig ligger boligen tilbaketrukket/skjermet.
Adkomst Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Tomt/beskaffenhet Opparbeidet tomt med noe plen. Gruslagt innkjøring fra Langnesvegen. Eiet tomt som har ett areal på ca. 1160m². Oppgitte tomteareal gjelder for begge seksjonene.
Boligtype, og eierform Eierseksjon Leilighet
Byggeår 1952
Areal Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 106 kvm, BRA-i: 106 kvm , TBA: 24 kvm
(BRA-i) Bruksarealet av boenheten innenfor omsluttende vegger. Bruksenheten kan bestå av flere boenheter. Alle selvstendige boenheter kategoriseres som BRA-i.

(BRA-e) Bruksarealet av alle rom som ligger utenfor boenheten(e), men som tilhører denne. Eks: arealer som har adkomst fra fellesarealer eller utenfra, som kjellerstuer, gjesterom, hobbyrom og boder som tilhører boenheten.

(BRA-b) Bruksarealet av innglassede balkonger, verandaer og altaner som tilhører boenheten.

(TBA) Arealet av terrasser, altaner, verandaer og åpne balkonger som er tilknyttet boenheten.

Megler har ikke kontrollmålt arealene
Antall rom (evt. senger) Oppholdsrom: 1, Soverom: 3, Bad: 1, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 4
Byggemåte Støpt betongsåle på grunn, grunnmurer/kjelleryttervegger av betongstein. Yttervegger av reisverk av tre, utvendig tekket med stående og liggende villmarkspanel. Saltak takkonstruksjon, utvendig tekket med A-profilerte stålplater.
Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Lars Emil Brattland datert 11.06.2024, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Ferdigattest - Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen utover midlertidig brukstillatelse for etablering av adkomst til leilighet i 2.etasje.
At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggmeldt eller godkjent.
Innhold Inngår i P-rom:
2.Etasje: Entré m/trapp, stue/kjøkken, 3 soverom 1, bad/vaskerom, toalettrom, gang.

Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Lars Emil Brattland datert 11.06.2024, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Standard Gulv er tekket med laminat, flis og klikkvinyl.
Vegger er tekket med sparklet og malt gips, malt trepanel, våtromsplater og tapet.
Himlinger er tekket med malte himlingsplater, trepanel og sparklet og malt gips.

VÅTROM
Bad:
Rommet har innredning med heldekkende servant og ett-greps blandebatteri, badekar med glassvegg og dusjgarnityr, utslagsvask med blandebatteri og opplegg for vaskemaskin. Det er elektrisk styrt vifte.
Toalettrom:
Gulv er tekket med malt parkett. Vegger er tekket med malte plater. Himling er tekket med malte himlingsplater. Toalettrommet er innredet med enkel servant, ett-greps blandebatteri, gulvmontert toalett og panelovn.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning av laminerte skrog med laminerte slette fronter, laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum i kompositt med ett-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som kjøl/fryseskap, stekeovn, induksjonstopp med integrert ventilator og oppvaskmaskin. Det ble utført fuktsøk ved kjøleskap, oppvaskmaskin og vask. Det ble ikke registrert forhøyede fuktverdier. Det er kjøkkenventilator med kullfilter integrert i induksjonstoppen.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Vannledninger av plast (rør-i-rør) og kobber. Rørskap plassert under utslagsvasken på badet. Det er avløpsrør av plast. Staking via stakeplugg i sluken på badet. Boligen har naturlig ventilasjon via ventiler i vindu. Luft-til-luft varmepumpe av merket Mitsubishi fra 2022 i stuen. Varmtvannstank på ca. 143 liter av merket Oso fra 2017 plassert på bad/vaskerom. Den elektriske tilkoblingen er koblet i henhold til dagens forskrifter.

Fordeling av tilstandsgrader
TG0: Ingen avvik
TG1: Mindre eller moderate avvik
TG2: Avvik som ikke krever tiltak
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
TG3: Store eller alvorlige avvik
TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Saltak takkonstruksjon av tre. Undertak av rupanel, sponplater og eldre pappshingel. Loftskillet er isolert med varierende isolasjonsmengde, hovedsakelig mellom 15-20cm. Adkomst til kaldloftet via trapp fra 2.etasje.
Vurdering av avvik:
o Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
o Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen.
o Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Det mangler dampsperre i loftskille over store deler. Det er lagt dampsperre over stue/kjøkken. Råteskader i rupanelet. Stor avstand mellom taksperrene og enkelte tverrbord er knekt. Det er ingen lufting i konstruksjonen, utover åpning av vindu i røstveggen og ventil i den andre røstveggen. Spor etter mus på loftet.
Konsekvens/tiltak
o De påviste skader må utbedres.
o Lufting/ventilering bør forbedres. Takkonstruksjonen bør forsterkes og rettes opp. Det anbefales å montere dampsperre. Dampsperren hindrer varm, fuktig inneluft fra å trenge inn i konstruksjonen og skal alltid ligge på den varme siden av isolasjonen. Manglende dampsperre eller utettheter kan forårsake kondens og mulige skader. Det bør gjennomføres ytterligere undersøkelser for å få kartlagt det eventuelle skadeomfanget skadedyr kan ha påført.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Terrasse på ca. 21,2 m2 med malt stående rekkverk. Rekkverket har en høyde på ca. 96 cm. Konstruksjon av tre innfestet i bygningskroppen og fundamentert på støpte peler. Adkomst via dør fra stuen. Det er plastfliser på gulvet. Takoverbygd terrasse på ca. 2,6 m2 med malt rekkverk. Rekkverket har en høyde på ca. 93 cm. Konstruksjon av tre fundamentert på underliggende inngangsparti. Asfaltpapp som tettesjikt. Det er lagt plastfliser over tekkingen. Adkomst via dør fra gangen.
Vurdering av avvik:
o Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran.
o Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
o Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Synlige spiker på tekkingen på terrasse mot øst, det er ikke montert beslag over avsluttingen. Avflasset maling og slitasje på rekkverkene. Leveggen mangler kledning på terrassen mot sør. Skadede plastfliser på terrassen mot sør.
Konsekvens/tiltak
o Lokal utbedring må utføres.
o Tekkingen må skiftes/utbedres. Kledning bør monteres på leveggen. Vedlikehold av rekkverkene må påregnes. Skadede plastfliser må skiftes ut. Balkonger, terrasser, tribuner, passasjer og lignende skal ha rekkverk med høyde på minimum 1,0 meter der nivåforskjellen fra dekke og ned til bakken er inntil 10,0 meter.

Våtrom > 2.Etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.
Vurdering av avvik:
o Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone.
o Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Utett rørgjennomføring under badekaret og i veggen under servanten. Hull i den synlige smøremembranen ved sluke. Ukjent oppbygging av gulvet og utførelse rundt sluken. Det virker å være flere lag med membran, flislim og vinylbelegg like ved klemringen. Øverste lag med membran har utettheter. Ingen tegn til membran ved døren.
Konsekvens/tiltak
o Overvåk konstruksjonen jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må løsningen utbedres, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
o Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i konstruksjoner. Ved eventuell renovering av våtrommet, påse at sluk, membran og tettesjikt blir utført ihht leverandørs anvisninger og teknisk forskrift. Utskifting av rommets tettesjikt kan ikke utelukkes.

Spesialrom > 2.Etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon
Gulv er tekket med malt parkett. Vegger er tekket med malte plater. Himling er tekket med malte himlingsplater. Toalettrommet er innredet med enkel servant, ett-greps blandebatteri, gulvmontert toalett og panelovn.
Vurdering av avvik:
o Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
o Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Fuktskadet parkett under vasken.
Konsekvens/tiltak
o Det bør etableres tilluft til toalettrom.
o Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom.
o Lokal utbedring må utføres.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Ved kjøp/salg anbefaler DLE kontroll av installasjon utført av installatørforetak. (NEK 405 El kontroll i bolig).

Tomteforhold > Terrengforhold
Eiendommen ligger i relativt plant terreng. Generell info: Terreng rundt byggverk må planeres med fall utover. Fallet må være minimum 1:50 i en avstand på minimum 3 meter fra vegglivet. Der terrenget gjør dette vanskelig, kan alternative tiltak være fall langs veggen og bort fra byggverket, avskjæringsgrøfter og lignende.
Vurdering av avvik:
o Terrenget faller inn mot bygningen og det er maksimale forhold for vann inn mot muren.
Konsekvens/tiltak
o Det bør foretas terrengjusteringer.

Utvendig > Taktekking
Taket er tekket med A-profilerte stålplater. Taket er besiktet fra bakkenivå grunnet manglende adkomst. Undertak av rupanel og eldre pappshingel.
Vurdering av avvik:
o Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen.
o Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
Konsekvens/tiltak
o Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg.
o Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg.

Utvendig > Nedløp og beslag
Renner og nedløp av lakkert metall. Takstige med bøyle til pipen. Pipen er tekket med heldekkende beslag.
Vurdering av avvik:
o Det er påvist avvik i beslagløsninger.
o Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.
o Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Pipebeslaget er rustskadet. Snøstopperne er ikke innfestet iht. monteringsanvisning.
Konsekvens/tiltak
o Stigetrinn for feier må monteres.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Yttervegger av reisverk av tre. Ytterveggene er utvendig tekket med stående og liggende villmarkspanel. Det bemerkes at takstingeniøren ikke har gjort fysiske inngrep i konstruksjonen og at isolasjonstykkelse, kvalitet eller tilstand derfor ikke kan dokumenteres.





Vurdering av avvik:
o Det er avvik: Avflasset maling. Det er begrenset lufting i nedre kant av konstruksjonene samt at det mangler musetetting. Musebørster montert i hjørnekassene. Sprekk i det ene panelbordet ved terrassen.

Utvendig > Vinduer
Malte vinduer av tre med 2 og 3-lags isolerglass.
Vurdering av avvik:
o Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
o Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass.
o Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
Konsekvens/tiltak
o Vinduer må justeres.
o Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Utskifting av vinduene må påregnes på sikt. Vedlikehold må påregnes.

Utvendig > Dører
Hovedinngangsdør: Isolert teakdør med utvendig profilering. Nytt låsebeslag og håndvrider monteres før salg opplyser selger. Inngangsdør til leiligheten: Malt isolert dør. Terrassedør sør: To-fløyet terrassedør med utvendig trekledning. Terrassedør øst: Malt terrassedør med utvendig trekledning.
Vurdering av avvik:
o Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. En del slitasje, hakk og sår på inngangsdøren til leiligheten. Døren subber mot karm. Terrassedøren (sør) er værslitt og klemlister omkring glassene er løse. Det sprekker i treverket og det er avflasset maling. Terrasedøren mot øst har en del slitasje på terskel og foring, samt at håndtaket er løst.
Konsekvens/tiltak
o Det må foretas lokal utbedring.
o Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte dører må skiftes ut. Den to-fløyede terrassedøren er moden for utskifting

Innvendig > Overflater
Gulv er tekket med laminat og klikkvinyl. Vegger er tekket med sparklet og malt gips, malt trepanel og tapet. Himlinger er tekket med malte himlingsplater, trepanel og sparklet og malt gips.
Vurdering av avvik:
o Det er avvik: Enkelte laminatskjøter glipper i stuen. Manglende maling ved skapet i gangen. Knirk i gulvet. Stedvise hakk, merker og slitasje på overflatene av eldre dato.
Konsekvens/tiltak
o Tiltak: Boligen fungerer med avvikene, men enkelte utbedringer bør påregnes.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Etasjeskille av trebjelkelag og støpt betonggulv mot grunn. Målt avvik i 2.etasjen (Gang): Høydeforskjell i etasjeskille innenfor 2 meter på ca. 19 mm. Høydeforskjell i etasjeskille gjennom hele rommet på ca. 27 mm.
Vurdering av avvik:
o Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
o Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Soverommet og gangen mot nord har ujevne gulv.
Konsekvens/tiltak
o For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i ett område som i følge av NGU radonkart er betegnet med aktsomhetsgrad: Moderat til lav.
Vurdering av avvik:
o Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Konsekvens/tiltak
o Det bør gjennomføres radonmålinger.

Innvendig > Innvendige trapper
Trapp av tre som strekker seg fra entré i 1.etasje og opp til leiligheten i 2.etasje. Trinntepper på inntrinn. Håndløper på den ene siden i trappen. Trapp av tre til loftet.
Vurdering av avvik:
o Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Konsekvens/tiltak
o Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

Innvendig > Innvendige dører
Boligen har malte speildører og heltre furudører.
Vurdering av avvik:
o Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Konsekvens/tiltak
o Enkelte dører må justeres.

Våtrom > 2.Etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling
Vegger er tekket med våtromsplater. Himling er tekket med malte himlingsplater.
Vurdering av avvik:
o Det er avvik: Det er ikke montert bunnlist i nedre kant av våtromsplatene. Svertesopp i mykfuger omkring badekaret.
Konsekvens/tiltak
o Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må platene byttes ut. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak på en bolig som dette. Dersom badet en gang skal renoveres, påse at våtromsplater blir montert etter leverandørs leggeanvisning. Mykfuger må skiftes ut.

Våtrom > 2.Etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv
Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler.
Vurdering av avvik:
o Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
o Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er fall mot sluk, men sluken er plassert bak en terskel. Ved en eventuell lekkasje vil vannet renne ut av rommet før det når sluken.
Konsekvens/tiltak
o Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Høydeforskjellen er mindre enn hva som ideelt anbefales av hensyn til lekkasjesikkerhet. Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges med riktig fall til sluk.

Våtrom > 2.Etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning
Rommet har innredning med heldekkende servant og ett-greps blandebatteri, badekar med glassvegg og dusjgarnityr, utslagsvask med blandebatteri og opplegg for vaskemaskin
Vurdering av avvik:
o Det er avvik: Dekselet til badekaret er skadet og har sprekker.
Konsekvens/tiltak
o Tiltak: Utskifting av deksel bør påregnes.

Kjøkken > 2.Etasje > Stue/kjøkken > Avtrekk
Det er kjøkkenventilator med kullfilter integrert i induksjonstoppen. 2.ETASJE > STUE/KJØKKEN
Vurdering av avvik:
o Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.
Konsekvens/tiltak
o Om mulig bør det etableres mekanisk/forsert avtrekk ut fra kokesonen.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Vannledninger av plast (rør-i-rør) og kobber. Rørskap plassert under utslagsvasken på badet.
Vurdering av avvik:
o Det er avvik: Rørskapet var låst uten mulighet for å åpnes, og er dermed ikke nærmere kontrollert. Løse vannledninger ved VVB. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger av kobber.
Konsekvens/tiltak
o Tiltak: Rørskapet må åpnes og undersøkes. Stoppekranen må lokaliseres.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er avløpsrør av plast. Staking via stakeplugg i sluken på badet.
Vurdering av avvik:
o Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget.
o Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Konsekvens/tiltak
o Det må gjøres nærmere undersøkelser.
o Skal avviket lukkes må løsning på lufting av kloakk dokumenteres/fremvises.
o I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

Tomteforhold > Drenering
Naturlig drenering rundt boligen. Ukjente masser rundt boligen. Taknedløpene avsluttes over terreng. Respektive seksjon har ingen rom under terreng.
Vurdering av avvik:
o Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje.
Konsekvens/tiltak
o Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmurer/kjelleryttervegger av betongstein. Grunnmuren er pusset over terrenget. Grunnmurer virker stabile og uten registrerte setningsskader, dette med unntak av mindre riss og normale aldringssvekkelser. NB! Merk at grunnmurer av eldre dato kan ha svært variabel kvalitet, dersom man begynner å foreta arbeider med/rundt grunnmuren kan man derfor oppleve at det må utføres reparasjoner på grunnmuren.
Vurdering av avvik:
o Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Det opplyses om setningsskader i grunnmuren i egenerklæringen. Dette er opplyst av eier av underliggende seksjon. Ytterligere undersøkelser må utføres, samt at utbedringer bør påregnes.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Vannrør av ukjent type via kommunalt nett. Avløpsrør av ukjent type via kommunalt nett. Vann- og avløpsrør mellom boligen og det offentlige nettet er av ukjent alder.
Vurdering av avvik:
o Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
o Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
Konsekvens/tiltak
o Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
o Avløpsanlegget må sjekke

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK
Våtrom > 2.Etasje > Bad/vaskerom > Ventilasjon
Det er elektrisk styrt vifte.
Vurdering av avvik:
o Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Konsekvens/tiltak
o Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Lars Emil Brattland datert 11.06.2024, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Møblering/utstyr Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen. For all innredning i garderobeskap vil dette medfølge handelen, både løs og fast. Ta kontakt med eiendomsmegler for nærmere informasjon.
Oppvarming Boligen blir varmet opp med luft-til-luft varmepumpe annen elektrisitet. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.
Parkering Parkering på oppstillingsplasser utenfor boligen.
Tomten Areal: 1 160 kvm, Eierform: Eiet tomt
Vei, vann og avløp Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vannverk, med privat stikkledning mellom boligen og det offentlige nettet. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, med privat stikkledning mellom boligen og det offentlige nettet.
Regulering Eiendommen er regulert til boligformål jf. reguleringsplan datert: 20.4.1972.

Hensynssoner registrert på eiendommen:
8 Rød sone T-1442 H210_49 0142
8 Gul sone T-1442 H220_18 0142
- Eiendommen er registrert å ligge innenfor sone for flystøy.
- Eiendommen er registrert å ligge innenfor sone for vegstøy.
Sentrale lover Handelen reguleres av avhendingsloven.
Prisantydning 4 490 000,-
Boligkjøperforsikring Boligkjøperforsikring: Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om BoligkjøperforsikringPluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS.

Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet.

Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 3 400 / 3 800 / 4 300,-
(avhengig av boligtype) i kostnadsgodtgjørelse for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 2 400,- / 2 800,- / 3 300,- i kostnadsgodtgjørelse for Boligkjøperforsikring.
Overtagelse Avklares i forbindelse med budgivning.
Oppgjør Oppgjør mellom partene foretas av:

Weboppgjør AS
Pb. 2454, Drotningsvik
5834 Bergen.
Tlf: 55 50 85 90
Fax: 55 50 85 99

Meglers provisjon/vederlag og utlegg betales av selger. Beløpet forfaller til betaling ved avtaleinngåelsen.
Takst / tilstandsrapport Takst utført av Lars Brattland den 11.06.24
Formuesverdi Formuesverdi primærbolig: 1 243 983,-
Formuesverdi sekundærbolig: 4 975 933,-
Formuesverdi gjelder for inntektsåret 2020.
Formuesverdien er beregnet utfra skatteetaten sine nettsider den 12.06.2024.
Kommunale avgifter Kommunale avgifter: Kr. 16 148,- pr. År.
Energiforbruk Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Selger opplyser følgende om energiforbruk:
Et varierende energiforbruk. Alt fra 200 kWh på sommeren til 2000 kWh når det er kaldest. Pga små barn, er oppvaskmaskin og vaskemaskin på "hele tiden". I tillegg bruker vi mye varmtvann. I hele fjor, lå vi på 16 000 kWh.
Adgang til utleie Seksjonen kan leies ut i sin helhet.
Fellesutgifter Selger opplyser om at det ikke er månedlige utgifter, men delte kostnader på forsikring av huset som vi får hver tredje mnd.
Fellesgjeld ,-,-
Tinglyste rettigheter og servitutter Følgende erklæringer er tinglyst på eiendommen:

1974/404253-2/97 Rettigheter iflg. skjøte
04.12.1974
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 1902-118/628
Gjelder denne registerenheten med flere

2003/5499-2/97 Erklæring/avtale
22.04.2003
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

2024/610039-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
01.01.2024 00:00

2003/5499-1/97 Seksjonering
22.04.2003
opprettet seksjoner:
snr: 4
formål: Bolig
sameiebrøk: 126/353
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 3 og 4

For mer informasjon om erklæringer ta kontakt med meglerforetakets representant.
Legalpant Det gjøres oppmerksom på at sameiet har legalpanterett i seksjonen tilsvarende folketrygdens grunnbeløp for felleskostnader samt andre krav som skriver seg fra sameieforholdet.

Kommunen har legalpant i eiendommen. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse. Bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg og kan ikke slettes.
Budgivning Alle bud skal inngis skriftlig til megler.

Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Fremgangsmåte ved budgivning:
Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
Bekreft at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert.
Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.
Lovanvendelse Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Hvitvasking Alle eiendomsmeglerforetak er fra 01.01.2018 underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at de har plikt til å melde fra Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Vedlegg Til denne salgsoppgave kan det følge viktige vedlegg, som er en del av salgsdokumentene. Hvis salgsoppgaven er skrevet ut fra internett må kjøper også selv skrive ut vedlegg eller ta kontakt med meglerforetaket for å få disse.

Vedlegg til salgsoppgaven er:
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæringsskjema
Eiendomsrapport
Grunnkart
Tegninger
Reguleringsplan
Pågående regulering
Nabolagsprofil
Budskjema med informasjonsskriv

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetakets representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler.
Mangler For nærmere opplysninger om mangler se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring som følger vedlagt salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle til å ta med bygningskyndig fagmann for nærmere gjennomgang av eiendommen
Diverse
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk:
Det foreligger godkjente bygningstegninger datert 20.09.1950, 12.03.1985 og tegninger for ombygging datert 06.12.1990. I ettertid er det blitt gjort noen bruksendringer, og disse er som følger:
2.etasje:
- Trappen er på tegningene hvor dagens kjøkken. Dagens trapp strekker seg fra det utbygde vindfanget og opp til 2.etasje.
- Tidligere kjøkken brukes i dag som soverom.
- Tidligere bod ved badet brukes i dag som vaskerom.
- Soverommet er avdelt og det er etablert to soverom.
- Badet er gjort mindre og det er etablert en bod.
- Trappen til loftetasjen er ikke på tegningene.
Fasade:
- Fasadene på tegningen er markert feil. Fasade øst er merket med nord osv.
- Tegningene viser en terrasse som strekker seg fra fasade sør og langs fasade øst til det tilbygde vindfanget. I dag er det to separate terrasser. En på fasade mot sør, og en på fasade mot øst.

Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjema:
2: Forrige eier opplyser at bad ble totalrenovert i 2008 av Walter Wilhelmsen, SEMTEK, Bjørn Erik Rannestad, Kjell Torbergsen.
3: Tidligere eier melder at det har vært rapport inn litt fuktinnsig i kjellermur.
4: Vindu på verandadør var punktert. Fikk denne byttet ut i 2022 av 9000 Bygg.
10: Skjult elektrisitet i stue og på det ene soverommet, oppdatert kurs i 2022 av Tromsdalen Elektro.
16: Ny varmepumpe i stue montert av Elflod i 2022.
17: Eier i første etasje (som har bodd her i over 30 år) forteller om noen setningsskader, men at dette ikke har forekommet på flere år. Forrige eier rapporterer om: skiftet rør i skorstein, skiftet sotluke, nytt toppbeslag og nytt innslag i mur i 2. etasje. Dette skjedde i 2017.
19: Ca. 2010: forrige eier informerer om at en mus ble observert i gangen. Ble tatt i musefelle. Vinter 2024 ble en mus observert i gangen. Tatt i musefelle dagen etterpå. Installert musebørste i hjørnekasser etter dette.
28: Andre forhold: Forrige eier opplyste om at det var planlagt et seniorkollektiv på tilstøtende tomt hos Langnesvegen 11 og 13.
32: Andre opplysninger: Er et ønske fra eiere i første etasje å se på løsninger som kan forhindre/redusere istapp-dannelse fra taket.

Selger har kjøpt boligselgerforsikring hos Gjensidige. Forsikringen dekker selgers mangelsansvar etter avhendingslova i 5 år etter overtagelse. Krav rettes direkte til forsikringsselskapet.

Megler:

Robin Cornelius Lund

+47 97 43 58 60

Ta kontakt med megler direkte for å avtale egen visning

Robin Cornelius Lund

+47 97 43 58 60

Last ned:

Last ned prospekt

Visning:

For visning, klikk på "Visningspåmelding" under. Kontakt megler for mer informasjon!
Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.
Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Visningspåmelding

Bli kontaktet:

Jeg ønsker å bli kontaktet på:
Velkommen til Langnesvegen 15 - Presentert av Sne Eiendomsmegling ved Robin Cornelius Lund
Velkommen til Langnesvegen 15 - Presentert av Sne Eiendomsmegling ved Robin Cornelius Lund
Planskisse hovedetasje.
Planskisse hovedetasje.
Planskisse loft.
Planskisse loft.
Velkommen inn i den åpne og lyse stua.
Velkommen inn i den åpne og lyse stua.
Stuen fremstår både lun og luftig, med store vindusflater som lar dagslyset strømme inn.
Stuen fremstår både lun og luftig, med store vindusflater som lar dagslyset strømme inn.
Den moderne planløsningen kan by på blant annet åpen stue- og kjøkkenløsning.
Den moderne planløsningen kan by på blant annet åpen stue- og kjøkkenløsning.
Kjøkkenet fremstår som luftig og preges av tidsriktig fargevalg og spisestuen fungerer som et naturlig bindeledd mellom stuen og kjøkkenet.
Kjøkkenet fremstår som luftig og preges av tidsriktig fargevalg og spisestuen fungerer som et naturlig bindeledd mellom stuen og kjøkkenet.
Flott og tidløst kjøkken med oppgraderte integrerte hvitevarer, samt skap- og benkeplass - Svært hyggelige arbeidsforhold på kjøkkenet.
Flott og tidløst kjøkken med oppgraderte integrerte hvitevarer, samt skap- og benkeplass - Svært hyggelige arbeidsforhold på kjøkkenet.
Fra stuen har man direkte utgang til egen veranda på 21 kvm. Plissegardiner er spesialtilpasset.
Fra stuen har man direkte utgang til egen veranda på 21 kvm. Plissegardiner er spesialtilpasset.
Solrik veranda med utgang fra stue.
Solrik veranda med utgang fra stue.
Her vil du få godt med plass til både utemøblement og grill.
Her vil du få godt med plass til både utemøblement og grill.
Soverommene er av fin størrelse med plass til dobbeltseng.
Soverommene er av fin størrelse med plass til dobbeltseng.
Soverom 2.
Soverom 2.
Soverom 3.
Soverom 3.
Perfekt gjesteværelse, eller et flott kontorrom.
Perfekt gjesteværelse, eller et flott kontorrom.
Stort bad innredet med blant annet badekar.
Stort bad innredet med blant annet badekar.
I tilknynting til badet finner du et praktisk vaskerom.
I tilknynting til badet finner du et praktisk vaskerom.
Separat toalettrom.
Separat toalettrom.
Vaskerom for praktisk klesvask.
Vaskerom for praktisk klesvask.
Flott beliggenhet med nærhet til barnehager og skoler.
Flott beliggenhet med nærhet til barnehager og skoler.
Velkommen til visning!
Velkommen til visning!
Prestvannet ligger 15 meter unna boligen og kan brukes året rundt
Prestvannet ligger 15 meter unna boligen og kan brukes året rundt
Lysløypa er også i umiddelbar nærhet til boligen.
Lysløypa er også i umiddelbar nærhet til boligen.