Innelvvegen 451

Kvaløya

Soverom
4 stk
Størrelse
117m2 (BRA-i)
Prisantydning
6 300 000,-

Velkommen til Innelvvegen 451 - Beliggende landlig og fredlig, men samtidig bynært. Eiendommen ligger veiløst, ca. 1 km fra enden av Innelvvegen. Her kan du se midnattsola i havgapet, spasere ned til sjøen eller gå fjellturer rett fra døra. I nærhe ten har du Kaldfjord skole, Kjosen barnehage og den populære dagligvareforretningen Eide Handel. Barnevennlig og unik beliggenhet! Her får du blant annet en innholdsrik enbolig fra 2010 med tilbygg fra 2021, innredet tømmerhus fra 1888 og to naust hvorav det ene er innredet som hobbyrom i øverste etasje. Høydepunkter: Ingen boplikt. Over 300 meter strandlinje. Fantastiske sol- og utsiktsforhold. Jaktrettigheter. Tomt på 1 035 968 m2. Enebolig fra 2010. Naust. Strandlinje. Innlagt fiber. Vedfyrt badestamp. Velkommen til visning! ... Les mer

Prisantydning: 6 300 000,-
Boligtype: Gårdsbruk/Småbruk
Eierform: Eier (Selveier)
Internt bruksareal: 117m2 (BRA-i)
Balkong/Terrasse: 41m2 (TBA)
Soverom: 4
Byggeår: 2010
Energimerking: C
Tomteareal: 1035968m2 (eiet)

Se full beskrivelse

Eiendom Innelvvegen 451
9107 Kvaløya
Oppdragsnummer 52-24-0252
Totalvurdering Innelvvegen 451 - Beliggende landlig og fredlig, men samtidig bynært. Eiendommen ligger veiløst, ca. 1 km fra enden av Innelvvegen. Her kan du se midnattsola i havgapet, spasere ned til sjøen eller gå fjellturer rett fra døra. I nærheten har du Kaldfjord skole, Kjosen barnehage og den populære dagligvareforretningen Eide Handel. Barnevennlig og unik beliggenhet!

Her får du blant annet en innholdsrik enbolig fra 2010 med tilbygg fra 2021, innredet tømmerhus fra 1888 og to naust hvorav det ene er innredet som hobbyrom i øverste etasje. Det står også et trivelig hønsehus med god hønsegård på eiendommen.

Høydepunkter:
Ingen boplikt
Over 300 meter strandlinje
Fantastiske sol- og utsiktsforhold
Jaktrettigheter
Tomt på 1 035 968 m2
Enebolig fra 2010
To naust
Strandlinje
Innlagt fiber
Vedfyrt badestamp

Velkommen til visning!
Matrikkel Gnr. 88 bnr. 4 i Tromsø kommune
Beliggenhet Eiendommen "Ekernes" ligger vakkert til i landlige omgivelser med utsikt mot havet. Rundt 1 km fra snuplassen på Bakkan i Kaldfjord, ca 20 km fra Tromsø sentrum.
Adkomst Adkomst fra sjø. Det går en gangsti fra Bakkan gjennom naboeiendom og forbi eiendommen.
Tomt/beskaffenhet Eiendommen rundt bebyggelse har strandlinje og ligger i bratt til relativt skrånende terreng med beite- og utmarksområder. Det er naturtomt rundt bygningene.

Eiet tomt på 1 035 968 m2.

Fordeling av markslag
Innmarksbeite 16,8 dekar
Produktiv skog * 15,2 dekar
Annet markslag 995, 2 dekar
Bebygd, samf., vann, bre 8,8 dekar
Sum 1036 dekar * Produktiv skog er skog på fastmark og myr med skogbonitet lav eller bedre.
Utklipp og informasjon hentet fra NIBIO, datert 11.06.2024.
Boligtype, og eierform Selveier Enebolig

Boligen er registrert som landbrukseiendom. Se vedlagt svar fra kommunen angående bo- og driveplikt.
Byggeår 2010
Areal Primærrom: 117 kvm, Bruksareal: 117 kvm, BRA-i: 117 kvm , TBA: 41 kvm
(BRA-i) Bruksarealet av boenheten innenfor omsluttende vegger. Bruksenheten kan bestå av flere boenheter. Alle selvstendige boenheter kategoriseres som BRA-i.

(BRA-e) Bruksarealet av alle rom som ligger utenfor boenheten(e), men som tilhører denne. Eks: arealer som har adkomst fra fellesarealer eller utenfra, som kjellerstuer, gjesterom, hobbyrom og boder som tilhører boenheten.

(BRA-b) Bruksarealet av innglassede balkonger, verandaer og altaner som tilhører boenheten.

(TBA) Arealet av terrasser, altaner, verandaer og åpne balkonger som er tilknyttet boenheten.

Megler har ikke kontrollmålt arealene
Antall rom (evt. senger) Oppholdsrom: 1, Soverom: 4, Bad: 1, Ekstratoalett: 1, Antall rom: 5
Byggemåte Enkel bygningsbeskrivelse av enebolig med tilbygg
- Taktekkingen er av pappshingel. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Eier opplyser om at det ved oppføring ble tilrettelagt for torv på tak, men at det ikke er ferdigstilt med torv på tak.
- Nedløp og beslag av stål og plast. Vann fra deler av taket føres til drenering. På del av tilbygg føres vann til terreng.
- Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Eier opplyser om at det er kledning av malmfuru på opprinnelig oppført del av bygg og kledning med jernvitrol på tilbygg mot øst.
- Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon.
- Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra byggeår. Eier opplyser om at det av fagfolk er satt inn nye vinduer etter byggeår:
- Det er innsatt nytt kjøkkenvindu i 2015.
- Det er innsatt nytt baderomsvindu er fra 2021.
- Bygningen har malt hovedytterdør, malt balkongdør i tre med sidefelt fra kjøkken, malt balkongdør i tre fra tilbygg og malt tredør til jordkjeller under tilbygg. Eier her opplyst om at hovedytterdør er laget på lokalt verksted.
- Boligen har flere terrasser rundt hus og tilbygg;
1: Delvis takoverbygget terrasse mot vest i forbindelse med inngangsparti. Terrassen fremstår som oppbygget i flere etapper da dekket er delt opp i flere partier med varierende mellomrom og materiale.
2: Takoverbygget terrasse mot vest i forbindelse med utgang fra stue/kjøkken.
3: Terrasse mot sør med royalimpregnerte bord i flere nivåer tilpasset terrenget. Det er integrert blomsterkasse og plassbygget benk og trapp til balkongdør til tilbygg.
4: Terrasse mot nord med. Terrassen er slitt, tilgrodd og fremstår som midlertidig og er med dette ikke videre tilstandsvurdert. Terrasse 1, 2 til og med 4 bærer preg av gjenbruk av materialer.
- Det er etasjeskiller av trebjelkelag og gulv på grunn av støpt betong. Etasjeskiller over jordkjeller i tilbygg er av trebjelkelag.
- Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag mot soverom i tilbygg. Det er synlig vindsperre i himling. Rommet har grusdekket gulv. det er vegger av lecamur. Det er vindu i vegg mot nord.

Se tilstandsrapport for enkel bygningsbeskrivelse av tømmerhus.

Opplysninger hentet fra tilstandsrapport utført av Maren Solberg Jakobsen, datert 12.6.2024.
Ferdigattest Det foreligger ferdigattest for enebolig, datert 22.04.2013.
Det foreligger ferdigattest for oppføring av tilbygg, datert 30.12.2022.

At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggmeldt eller godkjent.
Innhold Enebolig med tilbygg; entré, toalettrom, teknisk rom, gang/hall, bad, stue/kjøkken med trapp, soverom 1, soverom 2, soverom 3, soverom 4 og stue med trapp.

Tømmerstue; vindfang/yttergang, gang, stue og kjøkken med trapp. 2. etasje med lav himlingshøyde.

Naust med innredet etasje som hobbyrom.

Naust på 11 m2 og to uteboder utenom dette.

Opplysninger hentet fra tilstandsrapport utført av Maren Solberg Jakobsen, datert 25.06.2024.
Standard Enebolig
Innvendige overflater
Gulv: Furugulv, fliser og linoleumsbelegg.
Vegger: panel og malte plater.
Innvendig tak: Malte plater og panel.
Det forekommer normal bruksmerker og slitasje, tatt alder i betraktning.

Teknisk rom
- Boligen har teknisk rom med tilkomst fra entré.
- Veggene har malte plater. Taket er malt.
- Gulvet er flislagt. Rommet har ingen varmekilde. Det er fall til sluk.
- Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.
- Rommet inneholder varmtvannsbereder, opplegg for vaskemaskin, sentralstøvsuger, vannpumpe, sikringsskap og ventilasjonsaggregat.
- Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.

Våtrom
- Aktuell byggeforskrift er tekniske forskrifter i perioden 1997-2010.
- Dokumentasjon: ingen dokumentasjon.
- Veggene har fliser og panel. Taket er malt med innfelt belysning.
- Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Det er fall mot sluk, men deler av rommet er tilnærmet flatt. Det er målt ca 17 mm høydeforskjell på gulv fra dørterskel til topp slukrist.
- Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.
- Tett overgang mellom sluk og smøremembran kan ikke dokumenteres da mansjett ikke er synlig på innside av klemring.
- Rommet har innredning med nedfelt servant og badekar med dusjarmatur- og garnityr.
- Det er balansert ventilasjon. Det er avtrakk fra ventil i tak og tilluft fra spalte under dør.
- Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i skap under trapp. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 7.

Kjøkken
- Kjøkkenet har innredning med malte og profilerte fronter. Benkeplaten er av heltre og det er helstøpt vask. Det er kjøleskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp og stekeovn.
- Eier opplyser om at kjøkkeninnredninger produsert av Sigdal kjøkken.
- Deler av innredning består av eldremøbler og plassbygget innredning. Eldre arkivskap skiller lesekrok ved vindu mot sørvest, eldre vegghylle og spesialtilpasset hylle over kjøleskap. Under deler av trappen er det plassbygget bod/forråd for oppbevaring. Rundt induksjonstopp er det benkeplate av heltre som skiller seg fra resterende benkeplate i dimensjon og med et grovere utrykk.
- Det er registrert slitasje på benkeplater, kjøkkenvask, men ikke ut over normal slitasjegrad.
- Det anbefales å montere fuktbestandig og vaskbar overflate bak våtsone og kokesone og tette åpning mellom vask og bakvegg for å unngå fukt skader.
- Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Toalettrom
- Toalettrom med vask og kvernetoalett. Eier opplyser om at rommet opprinnelig var oppført med snurredo og at dette er bakgrunnen for oppbygging av gulv i rommet og i deler av entré. Toalettløsning er i senere tid endret til kvernetoalett med avløp til septiktank. Rommet har veggmontert blandebatteri og utslagsvask.
- Innvendige overflater:
- Vegger: Tapet og panel
- Innvendig tak: Malte plater
- Gulv: Fliser

Tekniske installsjoner
- Vannledninger; Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er besiktiget i rørskap på teknisk rom. Kompressor for vannledninger fra brønn er montert i teknisk rom. Kompressor er ikke tilstandsvurdert ut over visuell besiktigelse. Det er registrert symptomer på rust på kompressor og irr på rør. Dette kan ha sammenheng med manglende ventilering av rom. Se ytterligere informasjon under Andre innvendige forhold.
- Avløp; det er avløpsrør av plast.
- Ventilasjon; Boligen har balansert ventilasjon. Ventilasjonsaggregat er plasser på teknisk rom. Bryter for regulering er montert i gang.
- Sentralstøvsuger; Sentralstøvsuger montert på bod. Med tilkobling på stue/kjøkken i 1. etasje og stue i 2. etasje. Eier opplyser om at støvsugeren fungerer. Tilstandsvurdering er begrenset til visuell besiktigelse.
- Elektriske anlegg; Det er elektrisk anlegg anlegg med skjult- og åpen løsning, installert til ferdigstillelse i 2010. Det er sikringsskap med automatsikringer og overspenningsvern. Det er gjennomført stikkprøver på lysbrytere og det kontrollerte fungerer. Det er elektrisk varmekabler 1. etasje.
Fremvist dokumentasjon:




-2021: Samsvarserklæring: Arbeidsbeskrivelse: Innstallasjon i tilbygg og kjeller.
-2010: Rapport for risikovurdering. Omfang: Hele anlegget nybygg uten.
- 2011: samsvarserklæring: Arbeidsbeskrivelse: Opplegg strøm til anneks ihht prisoverslag.
- 2009: Samsvarserklæring for elektrisk varmekabler i 1. etasje.
Det er usikkert om stikk under kjøkkenvask egner seg for bruk. Det mangler fuge bak kjøkkenvask og område er fuktutsatt.
- Da deler av anlegget er over 5 år, det ikke foreligger en nylig utført utvidet el-kontroll, det forekommer at sikringer løses ut og det ikke foreligger samsvarklæring for oppføring av anlegg anbefales det en utvidet el-kontroll av el-anlegget av el-fagperson. Tilstandsvurdering gjelder både for enebolig og tømmerstue.

Branntekniske forhold
Boligen har pulverapparat 6 kg og brannvarslere. Se ytterligere informasjon under punkt for lovlighet.

Byggegrunn
- Eier opplyser om at bygget er oppført på stedlige morenemasser og tilkjørte masser/grus fra lokal fjære.

Drenering og fuktsikring
- Dreneringen av hovedbygg er fra 2010.
- Drenering av tilbygg er fra 2021.
- Eier opplyser om vann kom inn under grunnmur for tilbygg under vårsmeltingen ved bygging av tilbygg i 2020.

Grunnmur og fundamenter
- Hovedhus har støpt såle på mark. Tilbygget har lecamur med stripefundamenter og jordgulv. Det foreligger ikke byggetekniske tegninger og beskrivelse av hovedhus er basert på sedvanlig byggeskikk.

Terrengforhold
- Terreng rundt hus er lett skrånenede og heller inn mot vegg i bakkant. Se ytterligere informasjon under punkt for Tinglyste/andre forhold ang plassering av bygg ift. skredfare.

Utvendige vann- og avløpsledninger
- Utvendige avløpsrør er av plast og er fra 2010.
- Det er septiktank med overløp til sjø.
- Utvendige vannledninger er av plast (PEL) og er fra 2010.
- Det er privat brønn av eldre type av stablet stein.
- Brønn er innebygget i eget overbygg/brønnhus.

Septiktank:
- Septiktanken er av glassfiber. Septikktank er fra 2010.

For utfyllende opplysninger om innvendige overflater og tekniske installasjoner på tømmerhus se vedlagt tilstandsrapport.

Fordeling av tilstandsgrader
TG0: Ingen avvik
TG1: Mindre eller moderate avvik
TG2: Avvik som ikke krever tiltak
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
TG3: Store eller alvorlige avvik
TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt

Enebolig med tilbygg
TG3
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier.
-Provisorisk løsning med renne fra bygg på tilbygg.
-Manglende snøfangere er avvik tilsvarende tilstandsgrad 3. Resterende avvik tilsvarer tilstandsgrad 2.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk.

Innvendig > Innvendige trapper - hems
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper og repos. Trappetrinn er løse. Det er ikke mangler rekkverk i trapp.

TG IU
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

TG2
Utvendig > Taktekking
Utvendige beslagsløsninger er ikke fagmessig utført. Takkonstruksjon er ikke ferdigstilt iht prosjektering. Utvendige beslagsløsninger er ikke fagmessig utført. Det er ikke montert vannbord eller beslag mot vindskiene på deler av taket.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er påvist manglende fagmessig utførelse på musetetting/musebånd i vegg.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist stedvis avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er påvist liten klaring mellom omramming og beslag på vindu og lite fall på vannbrett på tilbygg.

Utvendig > Dører
Hovedytterdør er skjev og utett.

Innvendig > Overflater
Det er påvist sprekker i flis og skader og slitasje i fuge i gang, entré og på toalettrom. Eier opplyser om at flisene er lagt av ufaglært. Avvik kan ha oppstått pga. manglende fagmessig utførelse. Det er påvist sprekker, skjevheter i furugulv i tilbygg og ved trapperepos. Det er påvist stedvis knirk i furugulv. Knirk er fremtredende i furugulvet i tilbygg og ved trapperepos. Det er påvist merker og slitasje i belegg.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på 15 mm innenfor en lengde på 2 meter på kjøkken/stue.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført medradonsperre. Det er ikke foretatt andre tiltak mot radon. Eier opplyser om at det er pågående radonmåling uten resultater over grenseverdi.

Innvendig > Krypkjeller
Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er for dårlig terrengfall vekk fra konstruksjonen. Det er manglende fuktsperre på bakken. Det er påvist saltutslag på innside av vegg fra fukt i grunnmur.

Innvendig > Innvendige trapper
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
-Det er målt 40 cm åpning i nedre del av trapp.
-Det er påvist mindre skade i trappetrinn.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Dør til 2 stk. soverom i 2. etasje tar i karm. Det er skader på skyvedør.

Innvendig > Andre innvendige forhold - teknisk rom
Det er avvik i på gulvoverflater. Gulvoverflater har manglende fagmessig utførelse og fremstår som uferdig. Det mangler flis under bereder og overgang til vegg er ikke avsluttet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på rommet hvor vann ikke vil synliggjøres eller gå til sluk. Tett overgang mellom membran og sluk kan ikke dokumenteres da mansjett ikke er synlig under klemring. Det er åpning under klemring og synlige skruer. Rommet har ikke ventilasjon eller luftemulighet.

Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater vegger og himling
Det er påvist svertesopp i silikonfuger. Det er påvist manglende fagmessig utførelser på overflater. Det er påvist symptomer på at det ikke er fuktbestandige materialer i våtsonen (på underside av trapp i/ved dusjnisje og badekar). Løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er påvist åpning mellom flis malte strier hvor vann kan trenge inn. Det er påvist skjolder og blæring i malte strier i innvendig tak under trapp. Det er påvist åpning og manglende heft i våtromsfuge i våtsone.

Våtrom > 1. etasje > Bad > Overflater Gulv
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > 1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt
Det er fare for fukt i konstruksjoner. Materiale i dusjsone har symptomer på å være uegnet som membran i våtsone. Se punkt for vegger på våtrom. Avløp i våtsone under vask kan ikke dokumenteres å være tett.

Våtrom > 1. etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning
Bein under badekar er laget av tre og er ikke egnet som materiale utsatt for vann.

Våtrom > 1. etasje > Bad > Ventilasjon
Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Spalte under dør er for liten.

Spesialrom > 1. etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Noen fliser har bom (hulrom under). Det mangler munnstykke på kran.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Det er usikkert om stikk under kjøkkenvask egner seg for bruk. Det mangler fuge bak kjøkkenvask og område er fuktutsatt. Da deler av anlegget er over 5 år, det ikke foreligger en nylig utført utvidet el-kontroll, det forekommer at sikringer løses ut i tømmerstue og det ikke foreligger samsvarklæring for oppføring av anlegg anbefales det en utvidet el-kontroll av el-anlegget av el-fagperson. Tilstandsvurdering gjelder både for enebolig og tømmerstue.

Tomteforhold > Drenering
Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Fuktsikring er ikke oppført med klemlist. Undersøkelser er begrenset til synlige konstruksjoner. Det er påvist saltutslag på innside av grunnmur i jordkjeller.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Det er registrert fritt eksponert isopor e.l.

Tomteforhold > Terrengforhold
Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
- Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet.
- Brønnhus bærer breg av et vedlikeholdsmessig etterslep og det er påvist mangelfull fagmessig utførelse og råteskade. Brønn er enkelt og provisorisk isolert med isolasjonsplate.
- Det er ikke søkt om godkjenning for utslipp av svartvann/kloakkvann fra kvernetoalett.

Tømmerstue
TG3
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet.
Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
2. etasje:
- Målt høydeforskjell på 80 mm innenfor en lengde på 2 meter.
- Målt høydeforskjell på 100 mm gjennom hele rommet.
1. etasje:
- Målt høydeforskjell på 12mm i stue og 55 mm på kjøkken mm innenfor en lengde på 2 meter.
- Målt høydeforskjell på 20 mm i stue og 55 mm på kjøkken mm gjennom hele rommet.
Det er påvist knirk ved gange.
Det er påvist noe svikt i etasjeskiller mellom 1. og 2. etasje ved tung gange.

Innvendig > Pipe og ildsted
Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Pipevanger er ikke synlige. Feieluke har rustskader og er vanskelig å lukke. Pipe mangler pipehatt.

Innvendig > Innvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er liten frihøyde i trappeløp. Det er påvist dårlig festing av trapp, noe bevegelse i trappen. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom.

Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken med trapp > Avtrekk
Rommet har ingen ventilasjon.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er påvist skader eller utettheter på sluk/avløp. Det er påvist ufagmessig utførelse av avløpsledninger. Rør er ikke isolert i frostutsatt krypkjeller.

TG IU
Tomteforhold > Septiktank
Det er septiktank med overløp til grøft. Tømmerstue og enebolig deler septiktank. Se beskrivelse under konstruksjoner for enebolig.

TG2
Utvendig > Taktekking
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak.
-Det er påvist slitasje på takplater.
-Det er påvist hull fra tidligere innfesting i tak over yttergang. Dette gir grunnlag for tilstandsgrad 3
-Det er påvist slitasje på vannbord og vindskie.

Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke
krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er påvist deformasjoner og skader på renner og nedløp.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng.
- Tilbygg: Det er skade og slitasje på kledning og bordkledning går stedvis nesten helt ned i terreng.
- Det er kattedør i vegg.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Det er påvist råteskade i konstruksjonen under takutstikk. Det er påvist løst bort under takutstikk.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft - tilbygg
Det er påvist manglende fagmessig utførelse.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist skader i enkelte karmer.

Utvendig > Dører
Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er rust og skader på håndtak på dør mot nord. Avvik gjelder kun eldre dører til yttergang.

Innvendig > Overflater
Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Det er stedvis tegn på eldre råteskader i tømmer. Det er gjennomført fuktmåling på skade ved vindu mot sørvest i 1. etasje uten å påvise unormale forhold eller forhøyede fuktnivåer. Det er påvist stedvis manglende fagmessig utførelser på overflater. Enkelte overflater fremstår som ufullstendige og under arbeid. Det er påvist vannskade på parkett ved avløp i gulv på stue. Det er påvist forhøyede verdier ved fuktsøk med fuktindikator på overflate.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt andre tiltak mot radon. Eier opplyser om at det er pågående radonmåling uten resultater over grenseverdi.

Innvendig > Krypkjeller
Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er registrert symptomer på og er mistanke om skader på konstruksjoner i krypkjelleren. Krypkjelleren har risiko for ytterligere skadepotensiale.
- Det er påvist manglende fagmessig utførelse og skader på klimaskille og isolering.
- Det er påvist eksponerte isolasjonsplater i dør til krypkjeller.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dører har slitasje og skader pga. elde og er vanskelig å lukke og det mangler listverk.

Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken med trapp > Overflater og innredning
Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
- Det er påvist skjevheter i innredning og utslagsvask er ikke festet.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsboks i yttergang er ikke merket. Se tilstandsvurdering under elektrisk anlegg for enebolig. Anlegget er vurdert under samme punkt.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Muren er gammel og utett og det forekommer noe løse stein. Det må påregnes noe vedlikehold og utbedringer.

Tomteforhold > Terrengforhold
Det er påvist dårlig fall eller flatt terreng inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Eiendommen ligger i rasfarlig/skredutsatt område.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Rør/ledninger helt eller delvis synlig utendørs. Fare for frost. Rør ligger høyt i terreng og er forstutsatt i jordkjeller.

Opplysninger hentet fra tilstandsrapport utført av Maren Solberg Jakobsen, datert 25.06.2024.
Møblering/utstyr Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen. For all innredning i garderobeskap vil dette medfølge handelen, både løs og fast. Ta kontakt med eiendomsmegler for nærmere informasjon.

Badestamp vil medfølge handelen.
Oppvarming Elektrisk oppvarming og vedfyring.

Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.
Parkering Det er etablert en parkeringsplass i enden av Innelvvegen på Bakkan. Nåværende eier har en privat avtale om parkering her, men denne medfølger ikke eiendommen.
Tomten Areal: 1 035 968 kvm, Eierform: Eiet tomt
Vei, vann og avløp Eiendommen har vannforsyning fra egen brønn på eiendommen. Eiendommen har avløp via septiktank, med overløp til sjø.

Eier opplyser om at avløpssystem er oppført for gråvann. Det er ikke søkt om godkjenning for utslipp av svartvann/kloakkvann fra kvernetoalett.
Regulering Det foreligger ingen reguleringsplan. Eiendommen ligger under kommuneplanens arealdel 2017-2026, datert 29.03.2017.

Det er ikke registrert pågående planarbeid på eller i nærheten av eiendommen.
Eiendommen ligger ikke innenfor fortettingsområdet.
Eiendommen er registrert å ligge innenfor sone for aktsomhetskart for snø- og steinskred.

HENSYNSSONER SOM REGISTRERT PÅ EIENDOMMEN I KOMMUNEPLAN
Faresone Ras- og skredfare H310_459 0142
Angitt hensynssone Hensyn reindrift H520_12 0142
Faresone Radon H330_1 0142
Faresone Ras- og skredfare H310_458 0142
Konsesjon Eiendommen er bebygd. Eiendommen oppfyller ikke kravene for konsesjonsfrihet etter konsesjonslovens § 4 (1) nr. 4 (mindre enn 100 dekar, maksimalt 35 dekar fulldyrka og overflatedyrka jord). Kjøper må derfor søke, og få, konsesjon for erverv av eiendommen. Kjøper plikter å søke konsesjon senest 14 dager etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper betaler konsesjonsgebyret. Kjøper er kjent med at eiendommen ikke kan overtas før konsesjon er gitt, kjøper plikter å overta eiendommen senest en måned etter at konsesjon er gitt dersom ikke annet er avtalt. Kjøper er kjent med at dersom han/hun ikke får konsesjon er avtalen fortsatt bindende. Kjøper må da likevel betale avtalt kjøpesum for eiendommen mot blancoskjøte som deponeres hos eiendomsmegler, og overtar risikoen for eiendommen, jf avhl § 2-4. Kjøper plikter umiddelbart etter at klagefrist er utløpt å iverksette nødvendige tiltak for å videreselge eiendommen til en person som kan få konsesjon. Behandlingstid for en konsesjonssøknad er normalt 1-3 måneder avhengig kommunen eiendommen ligger i.

Se vedlegg fra kommunen vedlagt.
Sentrale lover Handelen reguleres av avhendingsloven.
Prisantydning 6 300 000,-
Boligkjøperforsikring Boligkjøperforsikring: Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om BoligkjøperforsikringPluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS.

Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet.

Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 3 400 / 3 800 / 4 300,-
(avhengig av boligtype) i kostnadsgodtgjørelse for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 2 400,- / 2 800,- / 3 300,- i kostnadsgodtgjørelse for Boligkjøperforsikring.
Overtagelse Avklares i forbindelse med budgivning. Konsesjon må være innvilget for overtakelse kan finne sted.
Oppgjør Oppgjør mellom partene foretas av:

Weboppgjør AS
Pb. 2454, Drotningsvik
5834 Bergen.
Tlf: 55 50 85 90
Fax: 55 50 85 99

Meglers provisjon/vederlag og utlegg betales av selger. Beløpet forfaller til betaling ved avtaleinngåelsen.
Takst / tilstandsrapport Takst utført av Maren Solberg Jakobsen den 25.06.24
Formuesverdi Formuesverdi primærbolig: 879 292,-
Formuesverdi sekundærbolig: 3 517 166,-
Formuesverdi beregnet ut fra skatteetatens nettsider den 11.06.2024.
Kommunale avgifter Kommunale avgifter: Kr. 11 494,- pr. År.
Energiforbruk Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Adgang til utleie Boligen kan leies ut i sin helhet.
Tinglyste rettigheter og servitutter Følgende erklæringer er tinglyst på eiendommen:
1997/12481-3/97BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE
02.10.1997 Rettighetshaver:Knr:5501 Gnr:88 Bnr:475
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om vannrett

For mer informasjon om erklæringer ta kontakt med meglerforetakets representant.
Legalpant Kommunen har legalpant i eiendommen. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse. Bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg og kan ikke slettes.
Forsikring Gjensidige Forsikring ASA
Polisenummer: 80133453
Budgivning Alle bud skal inngis skriftlig til megler.

Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Fremgangsmåte ved budgivning:
Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
Bekreft at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert.
Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.
Lovanvendelse Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Hvitvasking Alle eiendomsmeglerforetak er fra 01.01.2018 underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at de har plikt til å melde fra Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Vedlegg Til denne salgsoppgave kan det følge viktige vedlegg, som er en del av salgsdokumentene. Hvis salgsoppgaven er skrevet ut fra internett må kjøper også selv skrive ut vedlegg eller ta kontakt med meglerforetaket for å få disse.

Vedlegg til salgsoppgaven er:
Tilstandsrapport
Selgers egenrklæringsskjema
Godkjenning - Oppføring av tilbygg
Godkjenning - Bygning med naust og snekkerbod
Ferdigattester
Tegninger
Grunnkart
Gårdskart
Svar fra Tromsø kommune
Energiattest
Eiendomsrapport
Matrikkelrapport
Nabolagsprofil
Budskjema med informasjonsskriv

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetakets representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler.
Mangler For nærmere opplysninger om mangler se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring som følger vedlagt salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle til å ta med bygningskyndig fagmann for nærmere gjennomgang av eiendommen
Diverse Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjemaet
- Eiendommen med et lite hus fra 1888 og to naust, ble kjøpt i januar 2009. Vi flyttet inn i nybygget hus i april 2010.
- Fikk montert ny vask og speil m lys. Utført av Ringjord Elektro i 2013.
- Vi monterte ny vask i 2013 på toalettrom.
- Vi la fliser på vaskerommet og satte opp noen hyller i 2020.
- Rørlegger var på befaring og anbefalte løsninger. Monterte kverndo og ny vask. Utført av Comfort. Vi tettet hull etter forrige toalett-løsning, bygget en lav skjermvegg som skjuler rør og ledninger, la fliser på gulvet.
- Byttet til større vindu i kjøkken. Utført av Snekker Svein Andres Noer Lie i 2016.
- Bygget stort tilbygg til huset, soverom/stue. Nytt vindu satt inn på badet. Ny terrasse/platting på sørsiden av huset. Utført av Endruzia bygg i 2021. Muring av fundament til tilbygg, som brukes som jordkjeller til lagring av mat ble gjort av oss. Vi utvidet platting mot sør.
- Vi gravde jordkjeller og murte lekavegger som fundament til utbygg. Første våren kom smeltevann inn. Vi utbedret dreneringen, og har siden ikke vært plaget av fukt.
- Gravde ned rundt kjeller. La knastepapp og dreneringsmasse. Ledet vann fra nedløp fra taket vekk fra veggen. Utført i 2020.
- Byttet termostat til gulvvarmen på kjøkkenet. Byttet spotter i kjøkkenvinduet. Utført av Ishavsbyen Elektro.
- Innstallasjon av spotter i kjøkkenvindu og stuevindu. Utført av Ringjord Elektro i 2016.
- Eiendommen har; privat brønn med pumpe. Kvern toalett. Slamavskiller/septik tank.
- Ytterste del av septikkens avløpsrør ble fylt av grus og tang. Nytt rør er gravd ned, og skaden utbedret i 2024.
- Det har ikke vørt skadedyr i hovedhuset, men vi har hatt mus i tømmerstua.
- Tømmerstua har diverse råteskader.
- Hele østsiden av Kaldfjorden er definert som rasfarlig. Norsk Geologisk Institutt har vært på befaring og godkjent byggingen.
- Vi har hatt stor grad egeninnsats i boligen. Lagt fliser selv, sparklet vegger, malt, bygget lettvegg til soverom og satt inn dør, montert kjøkken, lagt platting og sikkert også noe mer.
- Når det gjelder resten av eiendommen, dvs tømmerstua, to naust, vedskjul, saueskjul og lekestue, så er mye utført av egeninnsats.

Lovlighet
Enebolig med tilbygg - det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Det forekommer avvik som:
- Størrelse på kjøkkenvindu
- Plattinger
-Takoverbygg for inngangsparti
- Rominndeling i 2. etasje.

Naust med innredet etasje - det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Det er påvist avvik som:
- Tilbygg eksternt bruksareal med bod og hønsehus er ikke vist på tegning.
- Takets form stemmer ikke med tegning.
- Vindu mot sjø har buet utforming.
- Lettvegger på tegning er ikke oppført.

Tømmerstue - det foreligger ikke tegninger.
Utebod på eldre grunnmur - det foreligger ikke tegninger.
Naust - det foreligger ikke tegninger.

Selger har fått følgende svar fra kommunen
"Eiendom gnr 88/4 er konsesjonspliktig for at den er større enn 100 dekar. I og med at arealressursene er små og eiendommen sakner veiforbindelse er det ikke noe større krav til landbruksdrift . I praksis innebær dette at eiendommen kan kjøpes til fritidsformål (men den vil fortsatt bli ansett som en landbrukseiendom i forhold til jordloven) . Søknader fra AS avgjøres av statsforvalteren. Søknader til annet arealformål enn bolig, fritid eller landbruk, f.eks. reiseliv eller annen næringsutvikling, vil i utgangspunktet vurderes negativt.

Vi vil ikke sette vilkår om boplikt.

Det er driveplikt på all dyrka jord. I dette tilfelle vil vi ikke sette noen større krav til drift om innmarka er tilgengelig for utmarksbeite.

Rent generelt utfra det som kommer frem i kart så er dette ikke en vanskelig eiendom i konsesjonshenseende, og det er ikke ofte vi nekter konsesjon. Det sagt er man aldri helt sikker for etter realitetsbehandling av søknaden. Vi rekommanderer alltid kjøper å ta forbehold for at konsesjon innvilges, og jeg tror uansett at bankene setter tinglysning som krav for å innvilge lån."

Boligen selges med boligselgerforsikring. En boligselgerforsikring gir trygghet for selger og kjøper, og kan dekke feil og mangler som enten ikke er opplyst om eller det ikke var kjennskap til da salget ble gjennomført. Forsikringen er tegnet i Gjensidige Forsikring ASA.

Megler:

Hege Kittelsen

+47 41 00 33 72

Ta kontakt med megler direkte for å avtale egen visning

Hege Kittelsen

+47 41 00 33 72

Last ned:

Last ned prospekt

Visning:

For visning, klikk på "Visningspåmelding" under. Kontakt megler for mer informasjon!
Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.
Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Visningspåmelding

Bli kontaktet:

Jeg ønsker å bli kontaktet på:
Velkommen til Innelvvegen 451 - Presentert av Sne Eiendomsmegling!
Velkommen til Innelvvegen 451 - Presentert av Sne Eiendomsmegling!
Planskisse enebolig - 1. etasje.
Planskisse enebolig - 1. etasje.
Planskisse enebolig - 2.- og 3. etasje.
Planskisse enebolig - 2.- og 3. etasje.
Solid Sigdal eikekjøkken.
Solid Sigdal eikekjøkken.
Plass til spisestue i tilknytning til kjøkkenet.
Plass til spisestue i tilknytning til kjøkkenet.
Klebersteinsovn.
Klebersteinsovn.
Tilbygget er fra 2021.
Tilbygget er fra 2021.
Videre kommer du opp til 3. etasje.
Videre kommer du opp til 3. etasje.
Stue i 3. etasje.
Stue i 3. etasje.
Soverom 1.
Soverom 1.
Soverom 2.
Soverom 2.
Soverom 3.
Soverom 3.
Bad i 1. etasje.
Bad i 1. etasje.
Toalettrom ved inngangsparti.
Toalettrom ved inngangsparti.
Gang ved inngangsparti i 1.etasje.
Gang ved inngangsparti i 1.etasje.
Stor veranda med gode solforhold.
Stor veranda med gode solforhold.
Planskisse tømmerhus 1. etasje.
Planskisse tømmerhus 1. etasje.
Planskisse tømmerhus 2. etasje.
Planskisse tømmerhus 2. etasje.
Landlig, men samtidig bynær beliggenhet i Kaldfjord.
Landlig, men samtidig bynær beliggenhet i Kaldfjord.
Det står to naust på eiendommen - et av dem innredet med hobbyrom i 2. etasje.
Det står to naust på eiendommen - et av dem innredet med hobbyrom i 2. etasje.
Taket er tilrettelagt for torv.
Taket er tilrettelagt for torv.
Eiendommen ligger veiløst, ca. 1 km fra enden av Innelvvegen.
Eiendommen ligger veiløst, ca. 1 km fra enden av Innelvvegen.