Norrønavegen 4B

Tromsø

Soverom
4 stk
Størrelse
158m2 (BRA-i)
Prisantydning
6 090 000,-

Velkommen til Norrønavegen 4B - Stor enebolig i familievennlig område med masse potensiale! Med rikelig med plass både innvendig og utvendig, er denne eiendommen perfekt for de som ønsker å skape sitt drømmehjem. Beliggenheten er ideell for familie r, med kort vei til både barnehage og skole, som gjør det enkelt å balansere både hverdagsliv og familieliv. Et trygt og barnevennlig nabolag. Eneboligen tilbyr et hav av muligheter med sine romslige rom og funksjonelle layout. Enten du drømmer om å bygge om og modernisere interiøret eller å utvide og skape ekstra plass. Her har du virkelig muligheten til å skape et komfortabelt og praktisk hjem som passer din families behov. Høydepunkter: Veranda ca. 32 kvm. Vedfyring. Garasje. Utsikt. Rikelig med lagringsplass. Velkommen til visning! ... Les mer

Prisantydning: 6 090 000,-
Boligtype: Enebolig
Eierform: Eier (Selveier)
Internt bruksareal: 158m2 (BRA-i)
Eksternt bruksareal: 22m2 (BRA-e)
Balkong/Terrasse: 42m2 (TBA)
Soverom: 4
Byggeår: 1967
Tomteareal: 794m2 (eiet)

Se full beskrivelse

Eiendom Norrønavegen 4B
9016 Tromsø
Oppdragsnummer 52-24-0128
Totalvurdering Velkommen til Norrønavegen 4B - Stor enebolig i familievennlig område med masse potensiale!

Utforsk mulighetene med denne romslige eneboligen som ligger i et familievennlig område med stort potensiale. Med rikelig med plass både innvendig og utvendig, er denne eiendommen perfekt for de som ønsker å skape sitt drømmehjem. Beliggenheten er ideell for familier, med kort vei til både barnehage og skole, som gjør det enkelt å balansere både hverdagsliv og familieliv. Et trygt og barnevennlig nabolag.

Eneboligen tilbyr et hav av muligheter med sine romslige rom og funksjonelle layout. Enten du drømmer om å bygge om og modernisere interiøret eller å utvide og skape ekstra plass. Her har du virkelig muligheten til å skape et komfortabelt og praktisk hjem som passer din families behov.

Høydepunkter:
- Veranda
- Peisovn
- Garasje
- Utsikt
- Lagrinsgplass

Velkommen til visning!
Matrikkel Gnr. 118 bnr. 263 i Tromsø kommune
Beliggenhet Eiendommen ligger sentralt på Søndre Langnes i Tromsø i en lite trafikkert gate. Det er gode solforhold, kort avstand til rekreasjonsområder som turstier og skiløype.
Adkomst Eiendommen har adkomst via regulert veg eller gate.
Tomt/beskaffenhet Tomten er opparbeidet og ligger i relativt skrånende terreng.
Tomten er ikke besiktiget grunnet snødekket tomt under tidspunkt for tilstandsanalyse.
Boligtype, og eierform Selveier Enebolig
Byggeår 1967
Areal Primærrom: 158 kvm, Bruksareal: 180 kvm, BRA-i: 158 kvm , BRA-e: 22 kvm , TBA: 42 kvm
(BRA-i) Bruksarealet av boenheten innenfor omsluttende vegger. Bruksenheten kan bestå av flere boenheter. Alle selvstendige boenheter kategoriseres som BRA-i.

(BRA-e) Bruksarealet av alle rom som ligger utenfor boenheten(e), men som tilhører denne. Eks: arealer som har adkomst fra fellesarealer eller utenfra, som kjellerstuer, gjesterom, hobbyrom og boder som tilhører boenheten.

(BRA-b) Bruksarealet av innglassede balkonger, verandaer og altaner som tilhører boenheten.

(TBA) Arealet av terrasser, altaner, verandaer og åpne balkonger som er tilknyttet boenheten.

Megler har ikke kontrollmålt arealene
Antall rom (evt. senger) Oppholdsrom: 2, Soverom: 4, Bad: 1, Antall rom: 6
Byggemåte Taktekkingen er av asfalttakbelegg. Eier har informert om at det er lagt ny papp på taket i 2002. Denne er lagt over papp fra byggeår. Nedløp og beslag av stål og plast. Veggene i 1. etasje har bindingsverkkonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Deler av yttervegger er malt i 2023. Vegger i underetasjer er oppført med lecamur. Utvendig er det pusset og ru overflate. Se punkt for grunnmur og fundamenter. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre og sperrekonstruksjon under taktro. Det er gangbart gulv av panel. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduer i stue er koblavindu. Vinduer har varierende alder, type og vedlikehold/overflatebehandling. Vindu på bad er ikke inspisert da det ikke var tilgjengelig bak dusjkabinett. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass på loft. Bygningen har malt hovedytterdør og balkongdører i tre. Dør til garasje er i malt tre. Dørene har ukjent alder. Verandadører er ikke besiktiget fra utside da de ikke var tilgjengelig pga snø og is på veranda. Boligen har veranda over garasjetak. Det er rekkverk i malt tre med måkeluke og åpning til trapp mot terreng i bakkant. Boligen har veranda mot vest med utgang fra soverom. Det er rekkverk i malt tre og terrassebord av trykkimpregnert tre. Det var ikke tilgang til inspeksjon av veranda da dør ikke kunne åpnes grunnet snø og is. Inspeksjon er utført fra innside av vindu og fra undersiden. Rekkverkshøyde er ikke målt. Boligen har terrasse i forbindelse med inngangsparti. Det er dekke i trykkimpregnert tre. Terrasse er overbygget av veranda. Takoverbygg er ikke tett. Alder er ukjent. Deler av terrasse samt underliggende oppbygging er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Det bør foretas nærmere undersøkelser av balkong/terrasser når den er snøfri.: Boligen har markiser over vindu i stue. Boligen har tilbygget garasje med leddport og boddør.
Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Maren Solberg Jakobsen datert 11.03.2024, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Ferdigattest Det har vært gjort en gjennomgang av kommunens arkiver etter bygningsdokumenter for den aktuelle eiendommen. Det er ikke funnet midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i arkivet.
At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggmeldt eller godkjent.
Innhold Inngår i P-rom:
1. Etasje: Hall m/trapp, stue, kjøkken, 3 soverom og bad.
Underetasje: Vindfang, hall m/trapp, kjellerstue, soverom, gang, 3 boder og vaskerom.
Boligen har i tillegg en garasje.
Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Maren Solberg Jakobsen datert 11.03.2024, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Standard Gulv: Parkett, betong, fliser, tepper og belegg.
Vegger: Tapet, trepanel, malte plater, spiler og betong.
Innvendig tak: Malte plater, trepanel, spiler og himlingsplater.

VÅTROM:
Det er oppvarming fra stråleovn montert i overkant av vegg. Denne er ikke funksjonstestet. Badet er innredet med dusjkabinett, toalett og innredning med servant. Det er støpejernsluk i gulv under innredning. Rommet har avtrekksvifte i ventil. Vegger-, gulv-, vindu- og avløp under dusjkabinett er ikke nærmere undersøkt da det dusjkabinett ikke lot seg flytte. På grunn av konstruksjonenes alder må det forventes generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). Risikokontruksjoner som baderomsbelegg, tettesjikt, sluk og rør kan ikke dokumenteres å ha restkapasitet/resterende teknisk levetid. Egenskaper og kvaliteter kan være betydelig forringet/redusert pga. alder. Våtrommet må totalrenoveres for å unngå fremtidige fuktskader. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. bør dokumenteres. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i gang. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 7. Det er utført overflatesøk ved fuktindikator ved sluk uten å påvise unormale forhold.

Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Rommet har ikke oppvarming. Rommet har to utslagsvasker, tre vannkraner på vegg og varmtvannsbereder. Det er vannkran på vegg. Det er støpejernsluk gulv. Rommet har 2 ventilåpninger i vegg og kjellervindu. Vegger-, gulv-, vindu- og avløp under dusjkabinett er ikke nærmere undersøkt da det dusjkabinett ikke lot seg flytte. På grunn av konstruksjonenes alder må det forventes generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). Risikokontruksjoner som baderomsbelegg, tettesjikt, sluk og rør kan ikke dokumenteres å ha restkapasitet/resterende teknisk levetid. Egenskaper og kvaliteter kan være betydelig forringet/redusert pga. alder. Våtrommet må totalrenoveres for å unngå fremtidige fuktskader. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. bør dokumenteres. Hulltaking er ikke foretatt da det var mulig å måle fukt i trevirke på utside av vegg. Fuktmåling er foretatt ved/i hjørne mot tilliggende bod. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 7.

KJØKKEN
Benkeplaten er av laminat og stålvask med dobber kum. Det er kjøkkeninnredning med skuffer og skap. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut via luftekanal i pipe. Ventilator fremstår som eldre, men alder er ukjent.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Innvendige vannledninger er av kobber og kobber med plastkappe. AVLØP: Det er avløpsrør av støpejern. Boligen har naturlig ventilasjon. Det er ventiler i vegger og i enkelte vindu. Det er montert avtrekksvifte på bad. Varmtvannstanken er på ca 200 liter. Alder er ukjent, men fremstår som eldre.

ELEKTRISKE ANLEGG:
Det er elektrisk anlegg med skrusikringer. Det er gjennomført stikkprøver på lysbrytere og det kontrollerte fungerer. Det er installert AMS-måler med samsvarserklæring i skap fra 2018. Det anbefales en full gjennomgang av EL-anlegget av EL-fagperson på grunn av EL-anleggets alder og at det ikke foreligger dokumentasjon på gjennomført EL-kontroll fra nyere tid.


Fordeling av tilstandsgrader
TG0: Ingen avvik
TG1: Mindre eller moderate avvik
TG2: Avvik som ikke krever tiltak
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
TG3: Store eller alvorlige avvik
TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt
TG3:
Utvendig > Nedløp og beslag
Nedløp og beslag av stål og plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er passert. Utvendige beslag har utettheter. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er påvist skader på beslag og renner. Det er påvist lekkasje fra takrenne. Renner er mosegrodde.

Utvendig > Vinduer - loft
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass på loft.
Vurdering av avvik: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader.
Trevirket i vinduene har stedvis høyt fuktnivå. Det er påvist utettheter i karm.

Utvendig > Dører
Bygningen har malt hovedytterdør og balkongdører i tre. Dør til garasje er i malt tre. Dørene har ukjent alder. Verandadører er ikke besiktiget fra utside da de ikke var tilgjengelig pga snø og is på veranda.
Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
Det er påvist slitasje på pakning og overflater. Avvik tilsvarende tilstandsgrad 3: Verandadør mot vest og boddør til garasje mangler lås. Dør til garasje kan ikke åpnes og er vannskadet.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Boligen har veranda over garasjetak. Det er rekkverk i malt tre med måkeluke og åpning til trapp mot terreng i bakkant. Vurdering av avvik: Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Det mangler en spile i rekkverket. Avvik tilsvarende tilstandsgrad 3: Det er påvist utettheter på balkong/terrasse under verandadør. Eier informerer om at vannlekkasje kommer av skade i membran ved forsøk på å fjerne is fra område ved verandadør i 2023. Det er påvist dårlig avrenning og mulig lekkasje mot kanter av underliggende konstruksjon. Det er påvist frostsprengning og skade i underliggende konstruksjon som kan tyde på at konstruksjonen har vært utsatt for vann over lengre tid.

Utvendig > Andre utvendige forhold
Boligen har markiser over vindu i stue. Vurdering av avvik: Det er avvik: Markisene er ødelagt.

Innvendig > Overflater - Boder
I boder og rom i underetasje med rørføringer (ytre del av vaskerom) har følgende overflater: Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist ufullstendige overflater og overflater med skader. Det er vannskadet gulvoverflate ved sotluke.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Etasjeskiller i 1. etasje er av trebjelkelag. Det er isolert gulv på grunn i betong i underetasje. Det er foretatt skjevhetsmålng/høydeforskjell utifra standardens regler. Det er registrert høydeforskjeller på gulv i alle oppholdsrom.
Vurdering av avvik: Det er avvik: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter er registrert i følgende rom: -Spisestue -Stue -Hall med trapp i underetasje -Kjellerstue Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter på soverom i underetasje. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert lokale deformasjoner ved pipe i underetasje.

Innvendig > Pipe og ildsted
Boligen har mursteinspipe, vedovn og sotluke/feieluke.
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Pipa har rennemerker etter sotvann. Sotluke er skadet Ubrennbar plate foran vedovn i kjellerstue er for liten. Sotluke er rustet fast og kan ikke åpnes. Det er registrert fukt på gulv under sotluke. Eier informerer om pipe mangler pipehatt og nedbør samler seg opp i pipe.

Våtrom > Etasje > Bad > Generell
Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Det er oppvarming fra stråleovn montert i overkant av vegg. Denne er ikke funksjonstestet. Badet er innredet med dusjkabinett, toalett og innredning med servant. Det er støpejernsluk i gulv under innredning. Rommet har avtrekksvifte i ventil. Vegger-, gulv-, vindu- og avløp under dusjkabinett er ikke nærmere undersøkt da det dusjkabinett ikke lot seg flytte. På grunn av konstruksjonenes alder må det forventes generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). Risikokontruksjoner som baderomsbelegg, tettesjikt, sluk og rør kan ikke dokumenteres å ha restkapasitet/resterende teknisk levetid. Egenskaper og kvaliteter kan være betydelig forringet/redusert pga. alder. Våtrommet må totalrenoveres for å unngå fremtidige fuktskader. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. bør dokumenteres.
Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ut over våtrommets alder er følgende avvik registrert:
- Tett ventil og manglende kapasitet i mekanisk avtrekksvifte.
- Vindu og uegnet materiale i våtsone
- Utettheter ved sluk og avløp
- Hull i flis og eventuelt tettesjikt i våtsone.
- Utettheter ved rørgjennomføringer i- og utenfor våtsone
- Vannskadet innredning
- Merker fra stråleovn i tak
- Merker på gulvbelegg fra tidligere installert badekar.
- Dårlig fall på gulv
- Avvik i flisefuge

Våtrom > Underetasje > Vaskerom > Generell
Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Rommet har ikke oppvarming. Rommet har to utslagsvasker, tre vannkraner på vegg og varmtvannsbereder. Det er vannkran på vegg. Det er støpejernsluk gulv. Rommet har 2 ventilåpninger i vegg og kjellervindu. Vegger-, gulv-, vindu- og avløp under dusjkabinett er ikke nærmere undersøkt da det dusjkabinett ikke lot seg flytte. På grunn av konstruksjonenes alder må det forventes generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). Risikokontruksjoner som baderomsbelegg, tettesjikt, sluk og rør kan ikke dokumenteres å ha restkapasitet/resterende teknisk levetid. Egenskaper og kvaliteter kan være betydelig forringet/redusert pga. alder. Våtrommet må totalrenoveres for å unngå fremtidige fuktskader. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. bør dokumenteres.
Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Ut over våtrommets alder er følgende avvik registrert:
- Utettheter og uegnet overflater på gulv.
- Sprekker i gulv.
- Avvik i fallforhold på deler av gulv.
- Ufagmessighet på innstallasjoner og innredning.
- Det er avløpsrør langs gulv i gangsone.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Varmtvannstanken er på ca 200 liter. Alder er ukjent, men fremstår som eldre.
Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er avvik: Det er påvist skader, ufagmessige løsninger og rust på tanken.

Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold

TGIU:
Tomteforhold > Terrengforhold
Tomten er opparbeidet og ligger i relativt skrånende terreng.
Vurdering av avvik: Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert.

TG2:
Utvendig > Taktekking:
Taktekkingen er av asfalttakbelegg. Eier har informert om at det er lagt ny papp på taket i 2002. Denne er lagt over papp fra byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Taktekkingen er snødekt og utelukkende vurdert ut ifra alder, mer

Utvendig > Veggkonstruksjon
Veggene i 1. etasje har bindingsverkkonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Deler av yttervegger er malt i 2023. Vegger i underetasjer er oppført med lecamur. Utvendig er det pusset og ru overflate. Se punkt for grunnmur og fundamenter. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Vann- og kantbord er slitte. Det er fargeforskjell på side som ikke er nylig malt. Det er påvist ufagmessig utførelse rundt opplegg for søyle. Opplegg for søyle er ikke beskyttet av kledning eller beslag.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre og sperrekonstruksjon under taktro. Det er gangbart gulv av panel. Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er avvik: Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjonen. Skjolder kan komme av kondensering eller tidligere lekkasjer. Det er gjennomført fuktmålinger uten å påvise unormale forhold eller forhøyede fuktnivåer. Det er skader på vindsperre. Det er deler av det gangbare gulvet som har skader og åpninger.

Utvendig > Vinduer
Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vinduer i stue er koblavindu. Vinduer har varierende alder, type og vedlikehold/overflatebehandling. Vindu på bad er ikke inspisert da det ikke var tilgjengelig bak dusjkabinett.
Vurdering av avvik: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer.
Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist svertesopp grunnet kondensering på overflater. Det er påvist mangelfull utførelse på vindu i bod mot nord. Det er påvist vinduer som er slitasje og elde i overflater og pakninger. Vindu i bod er tettet med plate. Vindu i soverom i underetasje lar seg ikke åpne pga. maling

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2
Boligen har veranda mot vest med utgang fra soverom. Det er rekkverk i malt tre og terrassebord av trykkimpregnert tre. Det var ikke tilgang til inspeksjon av veranda da dør ikke kunne åpnes grunnet snø og is. Inspeksjon er utført fra innside av vindu og fra undersiden. Rekkverkshøyde er ikke målt. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Balkonger/terrasse er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Det er avvik: Terrassebord er montert uten åpning. Det tyder på mangelfull avrenning fra dekke. Det er misfarging og tegn på vannskader i dekke.

Utvendig > Andre utvendige forhold - Garasje
Boligen har tilbygget garasje med leddport og boddør. Se punkt for Drenering, Balkonger, terrasser og rom under balkonger for nærmere beskrivelse. Se punkt fro utvendige dører for beskrivelse av dør. Vegger er oppført i lecamur. Tak er oppfør i leca elementer (Leca byggplank) Dekke er i støpt betong. Garasjevindu er kledd inn for å unngå skader fra snømåking og overliggende luke.
Vurdering av avvik: Det er avvik: Iht. eier er leddport er slitt og virer ikke optimalt/går tregt ved vått og kaldt vær. Det er sprekker i gulvstøp og vegger. Det er påvist symptomer på vannskader og/eller sviktende drenering.

Innvendig > Overflater
Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist skjolder på overflater.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad

Innvendig > Rom Under Terreng
Gulvet har belegg og er av betong. Veggene har panel og betong/mur. Hulltaking er foretatt uten å kunne påvise fukt i konstruksjonen. Fuktmåling var ikke fysisk mulig da egnet materiale ikke var tilgjengelig. Hulltaking er foretatt ved/i soverom. Det er gjennomført fuktsøk ved fuktindikator på overflater som viser fukt i konstruksjon i gulv- og nedre del av vegg mot terreng. Det er gjennomført fuktmålinger i tre som indikerer fukt i konstruksjonen.

Innvendig > Rom Under Terreng - Garasje
Gulvet er av betong. Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.

Innvendig > Innvendige trapper
Boligen har ståltrapp med spiler og tretrinn. Spiler i senter er opphengt i takonstruksjon. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

Innvendig > Innvendige dører
Innvendig har boligen finèrdører, profilerte dører, tredører med innfelt glass og slette dører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.

Våtrom > Etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom
Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i gang. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 7. Det er utført overflatesøk ved fuktindikator ved sluk uten å påvise unormale forhold.
Vurdering av avvik: Det er registrert symptom på fuktskader Det er påvist skjolder i tak på underliggende rom hvor ved rørgjennomføring. Skaden kan komme av fukt eller kondensering.

Kjøkken > Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning
Benkeplaten er av laminat og stålvask med dobber kum. Det er kjøkkeninnredning med skuffer og skap.
Vurdering av avvik: Det er påvist at overflater har noe skader. Skapdør er løs.

Kjøkken > Etasje > Kjøkken > Avtrekk
Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut via luftekanal i pipe. Ventilator fremstår som eldre, men alder er ukjent.
Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er påvist manglende rengjøring av ventilator

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Innvendige vannledninger er av kobber og kobber med plastkappe.
Vurdering av avvik: Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Stoppekran er ikke merket. Stoppekran er ikke funksjonstestet da den er eldre og det er fare for å skade installasjon ved testing.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Det er avløpsrør av støpejern.
Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Lufting av avløpsanlegget går ikke over tak. Lufting er ført ut ved møne og er ikke isolert.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Boligen har naturlig ventilasjon. Det er ventiler i vegger og i enkelte vindu. Det er montert avtrekksvifte på bad.
Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Flere ventiler er tettet. Det er utettheter ved rørkjennomføring ved lufting av kloakk. Det er påvist skader på ventiler. Gitter i ventiler har begrenset levetid og kan være rustskadet.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

Tomteforhold > Drenering
Dreneringen er fra 1966. Eier informerer om at drenering bak bolig består av en 2 meter bred grøft bak huset som ble fylt av stein fra steinbrudd i nærheten. Drenering bak garasje er ukjent. Deler av terreng mot vegg og mur var dekket av snø på befaringstidspunktet og er med dette ikke undersøkt.
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Se punkt for Rom under terreng. Det er påvist mosegrodd mur. Årsak kan være fuktig murkonstruksjon. Årsaken til fukt er uklar og kan være sammensatt av flere avvik.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Bygningen har grunnmur og yttervegger i underetasje i lettklinkerblokker. Fundamentering er ukjent. Konstruksjoner er fra byggeår for hhv. bolig og garasje. Større deler av innvendig mur er ikke inspisert da den er kledd med panel.
Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser. Avvik er påvist på fremside av hus og kan tyde på tidligere setningsskader

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Utvendige avløpsrør er av ukjent type. Det er offentlig avløp via private stikkledninger. Utvendige vannledninger er av ukjent type. Det er offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Alder er ukjent. Tilstandsgrad settes med forutsetning om at utvendige ledninger er fra byggeår.
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger og vannledninger.

Våtrom > Underetasje > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom
Hulltaking er ikke foretatt da det var mulig å måle fukt i trevirke på utside av vegg. Fuktmåling er foretatt ved/i hjørne mot tilliggende bod. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 7.
Vurdering av avvik: Det er registrert symptom på fuktskader Det er påvist fukt i yttervegg iht beskrivelse og avvik for Rom under terreng. Fuktinntrengning og konstruksjonsoppbygging iht eldre standard gjør panelbelagte vegger og annet organisk materiale i kontakt med fuktige eller kalde overflater særlig utsatte for fuktskader.

Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Maren Solberg Jakobsen datert 11.03.2024, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Møblering/utstyr Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen. For all innredning i garderobeskap vil dette medfølge handelen, både løs og fast. Ta kontakt med eiendomsmegler for nærmere informasjon.
Oppvarming Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.
Parkering Parkering i garasje og på tomt.
Tomten Areal: 794 kvm, Eierform: Eiet tomt
Vei, vann og avløp Eiendommen har adkomst via regulert veg eller gate.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
Regulering Eiendommen er regulert til boligformål jf. reguleringsplan datert: 26.9.1963.

Hensynssoner registrert på eiendommen:
8 Rød sone T-1442 H210_49 0142
8 Gul sone T-1442 0142
8 Gul sone T-1442 H220_18 0142

Eiendommen er registrert å ligge innenfor sone for flystøy.
Eiendommen er registrert å ligge innenfor sone for vegstøy
Det er registrert pågående planarbeid på eller i nærheten av eiendommen
Sentrale lover Handelen reguleres av avhendingsloven.
Prisantydning 6 090 000,-
Boligkjøperforsikring Boligkjøperforsikring: Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om BoligkjøperforsikringPluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS.

Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet.

Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 3 400 / 3 800 / 4 300,-
(avhengig av boligtype) i kostnadsgodtgjørelse for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 2 400,- / 2 800,- / 3 300,- i kostnadsgodtgjørelse for Boligkjøperforsikring.
Overtagelse Avklares i forbindelse med budgivning.
Oppgjør Oppgjør mellom partene foretas av:

Weboppgjør AS
Pb. 2454, Drotningsvik
5834 Bergen.
Tlf: 55 50 85 90
Fax: 55 50 85 99

Meglers provisjon/vederlag og utlegg betales av selger. Beløpet forfaller til betaling ved avtaleinngåelsen.
Takst / tilstandsrapport Takst utført av Maren Solberg Jakobsen den
Takster og verdier Teknisk verdi 6 200 000,-
Verdi takst 6 100 000,-
Formuesverdi Formuesverdi primærbolig: 1 713 488,-
Formuesverdi sekundærbolig: 6 853 950,-
Formuesverdi gjelder for inntektsåret 2020.
Kommunale avgifter Kommunale avgifter: Kr. 25 648,- pr. År.
Adgang til utleie Boligen kan leies ut i sin helhet.
Fellesutgifter Kr ,- per mnd.
Tinglyste rettigheter og servitutter Følgende erklæringer er tinglyst på eiendommen:
1965/400216-3/97 BESTEMMELSE OM VEG 27.01.1965

1997/16587-1/97 ERKLÆRING/AVTALE 18.12.1997
Bestemmelse om bebyggelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

1998/1195-3/97BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE 30.01.1998
Rettighetshaver :Knr:5501 Gnr:118 Bnr:1226
Bestemmelse om adkomstrett
BESTEMMELSE OM VEDLIKEHOLD

Rettigheter i eiendomsrett
1998/1195-2/97BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE 30.01.1998
Rettighetshaver: Knr:5501 Gnr:118 Bnr:263
Bestemmelse om adkomstrett
BESTEMMELSE OM VEDLIKEHOLD

For mer informasjon om erklæringer ta kontakt med meglerforetakets representant.
Legalpant Kommunen har legalpant i eiendommen. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse. Bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg og kan ikke slettes.
Budgivning Alle bud skal inngis skriftlig til megler.

Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Fremgangsmåte ved budgivning:
Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
Bekreft at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert.
Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.
Lovanvendelse Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Hvitvasking Alle eiendomsmeglerforetak er fra 01.01.2018 underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at de har plikt til å melde fra Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Vedlegg Til denne salgsoppgave kan det følge viktige vedlegg, som er en del av salgsdokumentene. Hvis salgsoppgaven er skrevet ut fra internett må kjøper også selv skrive ut vedlegg eller ta kontakt med meglerforetaket for å få disse.

Vedlegg til salgsoppgaven er:
Tilstandsrapport
Egenerklæringsskjema
Tegninger
Eiendomsrapport
Reguleringsplan
Pågående regulering
Nabolagsprofil
Budskjema med informasjonsskriv

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetakets representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler.
Mangler For nærmere opplysninger om mangler se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring som følger vedlagt salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle til å ta med bygningskyndig fagmann for nærmere gjennomgang av eiendommen
Diverse
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
Det er avvik som:
- Romløsning
- Plassering av innvendige vegger
- Plassering av yttervegger
- Plassering av garasje
- Deler av tak har ikke takkonstruksjon som vist på tegning.

Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjema:
- Ifølge takstmann: Det er påvist fuktskjolder i undertak/takkonstruksjonen. Skjolder kan komme av kondensering eller tidligere lekkasjer. Det er gjennomført fuktmålinger uten å påvise unormale forhold eller forhøyede fuktnivåer Dette er ikke noe vi har vært klar over eller oppmerksom på. Noe fukt i kjellervegger som er under bakkenivå, viser til tilstandsrapport.
- Lagt ny asfaltpapp på tak i 2002 Denne ble lagt over eksisterende asfaltpapp.

Selger har kjøpt boligselgerforsikring hos Gjensidige. Forsikringen dekker selgers mangelsansvar etter avhendingslova i 5 år etter overtagelse. Krav rettes direkte til forsikringsselskapet.

Formuesverdien er estimert ut fra Skatteetaten sine hjemmesider den 10.04.2024.

Megler:

Robin Cornelius Lund

(+47) 97435860

Ta kontakt med megler direkte for å avtale egen visning

Robin Cornelius Lund

(+47) 97435860

Last ned:

Last ned prospekt

Visning:

For visning, klikk på "Visningspåmelding" under. Kontakt megler for mer informasjon!
Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.
Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Visningspåmelding

Bli kontaktet:

Jeg ønsker å bli kontaktet på:
Velkommen til Norrønavegen 4B - Presentert av Sne Eiendomsmegling ved Robin Cornelius Lund!
Velkommen til Norrønavegen 4B - Presentert av Sne Eiendomsmegling ved Robin Cornelius Lund!
Stor enebolig med garasje og masse potensiale i et familievennlig område.
Stor enebolig med garasje og masse potensiale i et familievennlig område.
Planskisse underetasje.
Planskisse underetasje.
Planskisse 1.Etasje
Planskisse 1.Etasje
Romslig stue med store vindusflater som skaper en åpen og innbydende atmosfære.
Romslig stue med store vindusflater som skaper en åpen og innbydende atmosfære.
Flott utsikt fra stuevindueve.
Flott utsikt fra stuevindueve.
Lun og god peisovn i stua - Perfekt når de kjølige høstdagene kommer snikende.
Lun og god peisovn i stua - Perfekt når de kjølige høstdagene kommer snikende.
Utsikt mot Håkøya og Kvaløya!
Utsikt mot Håkøya og Kvaløya!
Praktisk kjøkken med god plass til oppbevaring.
Praktisk kjøkken med god plass til oppbevaring.
Boligen har 4 soverom av fin størrelse, tre i 1.Etasje og ett i underetasjen.
Boligen har 4 soverom av fin størrelse, tre i 1.Etasje og ett i underetasjen.
Baderom innredet med dusjkabinett og gulvstående toalett.
Baderom innredet med dusjkabinett og gulvstående toalett.
Trappa tar deg ned til underetasjen.
Trappa tar deg ned til underetasjen.
Stor kjellerstue med stort potensiale og peis.
Stor kjellerstue med stort potensiale og peis.
Utgang til veravda.
Utgang til veravda.
Boligens tre innvendige boder gir deg rikelig med oppbevaringsplass.
Boligens tre innvendige boder gir deg rikelig med oppbevaringsplass.
Vaskerom i underetasjen.
Vaskerom i underetasjen.
Stor veranda som strekker seg langs boligen.
Stor veranda som strekker seg langs boligen.
Nydelig utsikt, her kan du nyte morgenkaffen ute i fantastiske omgivelser.
Nydelig utsikt, her kan du nyte morgenkaffen ute i fantastiske omgivelser.
Fasade.
Fasade.