Strandvegen 102G

Tromsø

Soverom
2 stk
Størrelse
69m2 (BRA-i)
Prisantydning
4 690 000,-

Velkommen til Strandvegen 102G - Stilren og innbydende 3-roms leilighet med attraktiv beliggenhet, sjøutsikt og gode solforhold. Utforsk denne moderne og innbydende leiligheten i Tromsø, som tilbyr komfortabelt og praktisk byliv med et snev av luks us. Med to romslige soverom tilbyr denne leiligheten den perfekte balansen mellom komfort og funksjonalitet. Pent flislagt bad med opplegg til vaskemaskin. Åpen stue-kjøkkenløsning og veranda med flotte sol- og utsiktsforhold. Leiligheten har en gjennomtenkt planløsning som fremmer moderne komfort og livsstil. Attraktiv beliggenhet langs strandkanten ca. 1km sør for Tromsøs pulserende sentrum og yrende byliv. Høydepunkter: Sørvendt veranda. Attraktiv beliggenhet. Parkering i garasje. Utsikt. Gode bussforbindelser. Lagringsplass. Velkommen til visning! ... Les mer

Prisantydning: 4 690 000,-
Boligtype: Leilighet
Eierform: Eier (Selveier)
Felleskostnader pr mnd: 3 354,-
Internt bruksareal: 69m2 (BRA-i)
Eksternt bruksareal: 5m2 (BRA-e)
Balkong/Terrasse: 10m2 (TBA)
Soverom: 2
Byggeår: 2015
Energimerking: B
Tomteareal: 3787m2 (eiet)

Se full beskrivelse

Eiendom Strandvegen 102G
9006 Tromsø
2. etasje
Oppdragsnummer 52-24-0087
Totalvurdering Velkommen til Strandvegen 102G - Stilren og innbydende 3-roms leilighet med attraktiv beliggenhet og fantastisk utsikt og gode solforhold.

Utforsk denne moderne og innbydende leiligheten i Tromsø, som tilbyr komfortabelt og praktisk byliv med et snev av luksus.
Med to romslige soverom tilbyr denne leiligheten den perfekte balansen mellom komfort og funksjonalitet. Det pent flislagte badet med opplegg til vaskemaskin gir enkelhet og bekvemmelighet i hverdagen.
Oppdag sjarmen ved den åpne stue-kjøkkenløsningen, som inviterer til avslapping og samvær. Store vindusflater slipper inn naturlig lys inn i rommet, og gir en luftig og trivelig atmosfære.
Verandaen, med sitt flotte sol- og utsiktsforhold, er perfekt for avslappende øyeblikk eller sosiale sammenkomster.
Leiligheten har en gjennomtenkt planløsning som fremmer moderne komfort og livsstil. Med parkering i felles garasjeanlegg og tilhørende sportsbod, er praktiske behov også godt ivaretatt.

Attraktiv beliggenhet langs strandkanten ca. 1km sør for Tromsøs pulserende sentrum og yrende byliv. Kort avstand til barnehage, barneskole, nærbutikk og bussholdeplass i nærområdet.

Her har du muligheten til å sikre deg en meget flott 3-roms selveier i 2. etasje

Høydepunkter:
- Veranda
- Attraktiv beliggenhet
- Parkering i garasje
- Utsikt
- Gode bussforbindelser
- Lagringsplass

Velkommen til visning!
Matrikkel Gnr. 119 bnr. 2 snr. 5, leilighetsnr. 202 orgnr. 916100256 i Tromsø kommune
Beliggenhet Leiligheten ligger på Sjøsia ved Strandvegen, på sørøstsiden av Tromsøya. Det er kort avstand til barnehage, barneskole, nærbutikk og bussholdeplass i nærområdet. Det er ca 1 km til Tromsø sentrum. Og det er ca 1,5 km til friluftsområder i Folkeparken og Telegrafbukta. Det er gode bussforbindelser til sentrum og Unn/UiT.
Adkomst Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate.
Tomt/beskaffenhet Ideell andel av felles tomt. Tilnærmet flat tomt. Tilknyttet offentlig vann og avløp. Asfaltert adkomst fra offentlig veg til garasjeanlegg, gangveg
til inngang. Asfalterte trafikkarealer. Grøntarealer.
Boligtype, og eierform Eierseksjon Leilighet
Byggeår 2015
Areal Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 69 kvm, BRA-i: 69 kvm , BRA-e: 5 kvm , TBA: 10 kvm
(BRA-i) Bruksarealet av boenheten innenfor omsluttende vegger. Bruksenheten kan bestå av flere boenheter. Alle selvstendige boenheter kategoriseres som BRA-i.
(BRA-e) Bruksarealet av alle rom som ligger utenfor boenheten(e), men som tilhører denne. Eks: arealer som har adkomst fra fellesarealer eller utenfra, som kjellerstuer, gjesterom, hobbyrom og boder som tilhører boenheten
(BRA-b) Bruksarealet av innglassede balkonger, verandaer og altaner som tilhører boenheten.
(TBA) Arealet av terrasser, altaner, verandaer og åpne balkonger som er tilknyttet boenheten.
Antall rom (evt. senger) Oppholdsrom: 1, Soverom: 2, Bad: 1, Antall rom: 3
Ferdigattest Det foreligger midlertidig brukstillatelse for boligblokk, datert 23.11.2015.
At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggmeldt eller godkjent.
Innhold Inngår i P-rom:
Vindfang/entre, gang, 2 soverom, dusj/wc/vaskerom, stue/kjøkken, bod/Walk-in.
Balkong og parkeringsplass, og boligen disponerer også en sportsbod i fellesarealer.

Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Kurt A. Sørensen datert 18.03.2024 , samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Standard Gulv: Parkett, fliser.
Vegg: Malte flater.
Himling: Malte flater.

VÅTROM
Dusj/wc/vaskerom:
1 dusjhjørne, 1 wc m/innebygd cisterne, 1 servant m/innredning. Opplegg til vaskemaskin. Rør i rør skap. Badet er komplett flislagt. Avtrekk over himling.

KJØKKEN
Innredning med fabrikkmalte fronter. Fliser over benk. Ventilator. Integrert induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Montert komfyrvakt og vannstopp. Det er avtrekk via balansert anlegg.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er besiktiget i rørskap. Det er avløpsrør av plast i synlige deler. Boligen har balansert ventilasjon. Det er sentralanlegg for varmt vann. Oppvarming med vannbåren varme til radiatorer. Sikringsskap med automater. Sprinkleranlegg, seriekoblet brannvarsler, brannslokningsapparat.

Fordeling av tilstandsgrader
TG0: Ingen avvik
TG1: Mindre eller moderate avvik
TG2: Avvik som ikke krever tiltak
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
TG3: Store eller alvorlige avvik
TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt

TGIU:
Våtrom > Plan 2 > Dusj/wc/vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom:
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.
Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone Våtsone er bak kjøkken og yttervegg, rørskap på motsatt vegg.

TG2:
Utvendig > Dører:
Bygningen har malt hovedytterdør og PVC balkongdør. Ytterdør og verandadør er sameiets anliggende.
Vurdering av avvik: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Ytterdør tetter ikke helt på midten, ved dørlås, døren buler utover på midten med ca 4-5 mm. Eier opplyser at det er trekk fra ytterdøren. Verandadør kan noen ganger være problematisk og lukke/åpne og sette i luftestilling. Dørterskel er sprukket.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Balkong mot sørvest på 10 m². Rekkverkshøyde ca 1,03 m.
Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Horisontal avstand mellom bygningsdel og utenpåliggende rekkverk i hjørner er større enn 5 cm.

Utvendig > Andre utvendige forhold:
Fellesarealer og bygningsdeler som er felles for sameiet er ikke tilstandsvurdert. Eksempelvis drenering, veggkonstruksjon, takkonstruksjon, utvendige trapper etc. Sameiet er i en pågående konflikt med utbygger på flere saker.
Vurdering av avvik: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Etasjeskiller er av trebjelkelag. I stue/kjøkken er det målt ca 10 mm høydeforskjell i etasjeskille innenfor 2 meter og ca 13 mm høydeforskjell gjennom hele rommet.
Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

Innvendig > Innvendige dører:
Innvendig har boligen malte glatte dører.
Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist svelleskade nede på dørblad til badet. Det er påvist treghet i dørmekanisme/dørvrider på flere dører.

Våtrom > Plan 2 > Dusj/wc/vaskerom > Overflater vegger og himling > Overflater Gulv > Sluk, membran og tettesjikt:
Veggene har fliser. Taket er malt. Vurdering av avvik: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Det er målt fall på ca 30 mm fra innenfor dørterskel til oppå slukrist. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det ble skiftet 2 gulvfliser i 2021 av utbygger, det foreligger ikke dokumentasjon på dette.
Det er nyere stålsluk og smøremembran med ukjent utførelse.
Vurdering av avvik: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. På denne type sluk er det ikke mulig å inspisere slukmansjett/membran.

Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Kurt A. Sørensen datert 18.03.2024 , samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Møblering/utstyr Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen. For all innredning i garderobeskap vil dette medfølge handelen, både løs og fast. Ta kontakt med eiendomsmegler for nærmere informasjon.
Oppvarming Oppvarming med vannbåren varme til radiatorer.
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.
Parkering Fast parkering i garasjeanlegg og gjesteparkering.
Tomten Areal: 3 787 kvm, Eierform: Fellestomt
Vei, vann og avløp Offentlig vei, vann og kloakk. Det er private stikkledninger ut til offentlig nett.
Regulering Eiendommen er regulert til boligformål jf. reguleringsplan datert 19.06.2013.

Det er registrert pågående planarbeid på eller i nærheten av eiendommen.
Sentrale lover Handelen reguleres av avhendingsloven.
Prisantydning 4 690 000,- / Fellesutgifter: 3 354,- pr. mnd
Boligkjøperforsikring Boligkjøperforsikring: Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om BoligkjøperforsikringPluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS.

Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet.

Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 3 400 / 3 800 / 4 300,-
(avhengig av boligtype) i kostnadsgodtgjørelse for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 2 400,- / 2 800,- / 3 300,- i kostnadsgodtgjørelse for Boligkjøperforsikring.
Overtagelse Avklares i forbindelse med budgivning.
Oppgjør Oppgjør mellom partene foretas av:

Weboppgjør AS
Pb. 2454, Drotningsvik
5834 Bergen.
Tlf: 55 50 85 90
Fax: 55 50 85 99

Meglers provisjon/vederlag og utlegg betales av selger. Beløpet forfaller til betaling ved avtaleinngåelsen.
Takst / tilstandsrapport Takst utført av Kurt Asmund Sørensen den 18.03.24
Formuesverdi Formuesverdi primærbolig: 1 317 487,-
Formuesverdi sekundærbolig: 5 269 947,-
Formuesverdi gjelder for inntektsåret 2020.
Kommunale avgifter Kommunale avgifter: Kr. 8 860,- pr. År.
Energiforbruk Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B
Selger opplyser om et strømforbruk på 4.825 kwt i 2023 og 1.736kwh så langt i 2024.
Adgang til utleie Seksjonen kan leies ut i sin helhet.
Sameiet Sjøsia Hjem Boligsameie
Styreleder sameiet Rune Andersen
Fellesutgifter Kr 3 354,- per mnd.

Fellesutgiftene utgjør kr. 3.354,- pr. mnd. og er fordelt på følgende måte:
Vakthold: kr. 58,-
Vann og avløp: kr. 309,-
À konto fjernvarme: kr. 420,-
Filter: kr. 63,-
Uteområde bolig: kr. 145,-
Felleskostnader brøk: kr. 2.071,-
Internett: kr. 288,-
Fellesgjeld ,-,-
Tinglyste rettigheter og servitutter Følgende erklæringer er tinglyst på eiendommen:

1958/4316-1/97 Erklæring/avtale 03.11.1958
Bestemmelse om kloakkledning
Rettighetshaver: Kysthospitalet.
Overført fra: 5501-119/2
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/1149-1/97 Erklæring/avtale 28.01.1997
Rett til å ha pumpestasjon stående
Bestemmelse om vann/kloakkledning, biloppstillingsplass.
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver;Tromsø kommune
Overført fra: 5501-119/2
Gjelder denne registerenheten med flere

2000/13893-1/97 Jordskifte 19.10.2000
Grensegangssak
Overført fra: 5501-119/2
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/894203-2/200 Best. om adkomstrett 29.09.2015
Rettighetshaver:TROMS KRAFT AS
Org.nr: 979468792
Benytte og tilkomst til trafostasjon
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/894203-7/200 Bestemmelse om kloakkledn 29.09.2015
rettighetshaver:Knr:5501 Gnr:119 Bnr:4295 Snr:5
Gjelder denne registerenheten med flere

2024/608584-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2024 00:00

2015/841261-1/200 Seksjonering 15.09.2015
Opprettet seksjoner:
snr: 5
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 69/4887

2015/894203-1/200 Bruksrett 29.09.2015
rettighetshaver:Knr:5501 Gnr:119 Bnr:2 Snr:5
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/894203-3/200 Erklæring/avtale 29.09.2015
rettighetshaver:Knr:5501 Gnr:119 Bnr:2 Snr:5
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/894203-4/200 Best. om adkomstrett 29.09.2015
rettighetshaver:Knr:5501 Gnr:119 Bnr:2 Snr:5
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/894203-5/200 Bestemmelse om parkering 29.09.2015
rettighetshaver:Knr:5501 Gnr:119 Bnr:2 Snr:5
Gjelder denne registerenheten med flere

For mer informasjon om erklæringer ta kontakt med meglerforetakets representant.
Legalpant Det gjøres oppmerksom på at sameiet har legalpanterett i seksjonen tilsvarende folketrygdens grunnbeløp for felleskostnader samt andre krav som skriver seg fra sameieforholdet.

Kommunen har legalpant i eiendommen. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse. Bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg og kan ikke slettes.
Forsikring If Skadeforsikring
Polisenummer: 1008880
Budgivning Alle bud skal inngis skriftlig til megler.

Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Fremgangsmåte ved budgivning:
Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
Bekreft at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert.
Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.
Lovanvendelse Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Hvitvasking Alle eiendomsmeglerforetak er fra 01.01.2018 underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at de har plikt til å melde fra Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Vedlegg Til denne salgsoppgave kan det følge viktige vedlegg, som er en del av salgsdokumentene. Hvis salgsoppgaven er skrevet ut fra internett må kjøper også selv skrive ut vedlegg eller ta kontakt med meglerforetaket for å få disse.

Vedlegg til salgsoppgaven er:
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæringsskjema
Boligopplysninger
Husholdningsregler
Vedtekter
Eiendomsrapport
Grunnkart
Tegninger
Reguleringsplan
Pågående regulering
Nabolagsprofil
Budskjema med informasjonsskriv

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetakets representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler.
Mangler For nærmere opplysninger om mangler se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring som følger vedlagt salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle til å ta med bygningskyndig fagmann for nærmere gjennomgang av eiendommen
Diverse
Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjema:
- To sprukne fliser på badet er byttet ut i 2021. Reklamasjonssak etter første eier. Arbeidet ble gjort etter at jeg hadde flyttet inn. Utført av Selvaag Bolig.
- Har byttet viftemotor i 2022 og kulelager i 2021 i ventilasjonsanlegg pga støy. Har fungert fint siden da. Arbeidet ble utført av Håkon Mikkelsen, blikkenslager. Ansvarlig for ventilasjonsanlegg i sameiet.
- Utbyttet ventiler i rørskap på bad i 2024. Blandebatteri byttet. Har vært noe dårlig regulering av varmtvann/kaldtvann i dusj i flere leiligheter inkludert min. Det er nå byttet og varmtvannsregulering fungerer som det skal. Utarbeidet av Bravida i samtlige leiligheter. Utført av Bravida.
- Sameiet er involvert i en konflikt:
Reklamasjonssaken mot Selvaag Bolig ASA. (Siste mail fra leder i sameiet). Etter at vi fikk sameiets første styreleder, Sylvi Fjellheim, på laget, er vår sak mot SB blitt betraktelig styrket. Etter dommen i tingretten, visste styret at saken måtte ankes da mange forhold ikke var vurdert av retten. Ved hjelp av Fjellheims inngående kjennskap til det som skjedde de tre første årene, hennes kontaktnett og enestående fokus på de små detaljene, så ble mange nye opplysninger gravet fram.
Disse nye opplysningene kunne avsløre at Selvaag har forfalsket brannkonsept, at ingen lovpålagt dokumentasjon finnes, at stålet i trapper og søyler ikke er CE-merket, at produsent ikke har nødvendig sertifisering. Det er også innhentet rapporter fra to av Norges ledende branntekniske rådgivere, Brakon AS og Firesafe AS, som konkluderer med at trappene ikke tilfredsstiller noen av brannkravene til en innetrapp i en boligblokk, bla vil trappene ved brann kollapse i løpet av de første ti minuttene. Kravet er minimum 30 minutter.
Det som var det springende punktet i dommen fra Tingretten, at styret i 2017 ikke hadde noen god grunn til å tvile på at Unihouse SA/SB hadde levert en trapp i henhold til lovverket, er tilbakevist. Styret i 2017 visste at Unihouse nettopp hadde blitt dømt for å ikke ha kjennskap til norsk brannlovgivning, og hadde en rapport fra Jessheim og en dom som understreket dette, i tillegg til en brannrapport fra Sjøsia Hjem som Selvaag avviste å behandle.
Saken kommer opp i Lagmannsretten 12-14 mars. Håper at noen av dere tar dere tid til å følge saken.

Sprinklerne i Sjøsia Hjem.
Våren 2023 tok SB kontakt med undertegnede for å gjøre en siste sprinklerkontroll i sameiet. En fra SB gikk sammen med Norconsult i noen få timer og skulle gi meg rapporten to uker senere. Etter flere henvendelser, ble jeg stadig forklart at den skulle komme snart.
Seks måneder gikk uten at rapporten kom fra SB, inntil Bravida kunne fortelle at de snart skulle starte opp arbeidet med sprinklerne i sameiet basert på rapporten fra Norconsult. De sendte meg rapporten som var mistenkelig intetsigende.
Etter konferering av tidligere styreleder, Fjellheim, som i tre år hadde mast om å få dokumentasjonen på sprinkleranlegget, sammenlignet vi rapporten av 2023 med rapporten fra 2019 (hele fem rapporter foreligger) og oppdaget at mange av de mest alvorlige feilene var lukket i den nye rapporten uten at noe arbeid var utført.

Vi var heldige å få tak i en sertifisert sprinklerkontrollør og han fikk i oppgave å undersøke sprinklerne i fire lett tilgjengelige leiligheter som var uten anmerkninger i Norconsults rapport. Hans rapport avdekket alvorlige mangler i alle de undersøkte leilighetene (to av sprinklerne hjemme hos meg ville ikke ha løst seg ut ved brann). Følgende forhold ble avdekket om sprinkleranlegget i Sjøsia Hjem i løpet av prosessen.

Arkitekter hadde forfalsket ansvarserklæringen i forbindelse med søknad om midlertidig brukstillatelse med å underskrive på at sameiet var FG-godkjent. I tilfelle brann ville utbetalingen av forsikringen bli avkortet, til og med avvist hvis vi ikke hadde avdekket dette. Undertegnede måtte kontakte både IF Forsikring (høyere forsikringspremie) og Tromsø Kommune, noe jeg i følge loven er pliktig til. # Funksjonaliteten til sprinkleranlegget er ikke blitt sjekket i noen av kontrollene, den siste har ikke engang sjekket en eneste av sprinklerne, et forhold som i verste fall kunnet få fatale følger ved brann. # Samtlige sprinklerkontroller har unnlatt å undersøke den lovpålagte dokumentasjonen av sprinklerne, spredingskart osv, noe som er en forutsetning for å utføre en slik kontroll. Dette innebærer at etter åtte års masing, så har sameiet pt ingen mulighet til å få ferdigattest uten at sprinklerne blir kontrollert skikkelig og nødvendig dokumentasjon laget. Selvaag Bolig har gjort at for å skjule sannheten om sprinkleranlegget og dermed satt alle framtidige eieres sikkerhet på spill.

Da sannheten om Selvaags Boligs svik mot alle oss i Sjøsia Hjem ble gravd fram, så sendte jeg en skarp mail til Selvaag og ba om en forklaring på hvordan Selvaag Bolig skulle ordne opp og sikre oss både et fungerende sprinkleranlegg og ferdigattest. I alt sendte jeg tre mailer uten å få svar, noe som er uhørt når noen så til de grader er tatt med buksa nede.I stedet ble jeg stadig vekk innkalt til møte hos Bravida, møter uten tema eller agenda. Vi møttes til slutt og gikk sammen med Bravida inn på en avtale som skulle sikre begge sameiene kontrollerte og godkjente sprinklere innen utgangen av året. Denne avtalen gikk ut på at jeg skulle ordne med førkontroll og etterkontroll av alle sprinklerne i sameiene (også Sjøsia Start), noe som ga oss mulighet til å hente inn en nøytral fagperson som kontrollør. Denne avtalen valgte Selvaag i ettertid å gå bort fra, fordi de ville bruke en de selv hadde valgt. Dette var problematisk å gå med på siden vi gang på gang har erfart at de har ført oss bak lyset ved å bruke sine "egne" sakkyndige. Erfaringen med de fem tidligere kontrollene viser tydelig at også denne gangen prøver de seg på skittent spill.

Rekkverk på terrasser, altaner og svalganger.
Selvaag ble dømt til å utbedre alle rekkverkene etter en oppskrift som nesten ikke er mulig å få til. Etter at snart seks av fristen på ni måneder er gått, så tyder alt på at SB ikke har klart å finne noen som kunne garantere for en god nok utbedring. Innen 15. juni må de være ferdig, noe som ser svært vanskelig ut.


Selger har kjøpt boligselgerforsikring hos Gjensidige. Forsikringen dekker selgers mangelsansvar etter avhendingslova i 5 år etter overtagelse. Krav rettes direkte til forsikringsselskapet.

Formuesverdien er estimert ut fra Skatteetaten sine hjemmesider.
Forkjøpsrett Det forleigger ingen forkjøpsrett i bosameiet.

Megler:

Jonas Bergersen

(+47) 97739732

Ta kontakt med megler direkte for å avtale egen visning

Jonas Bergersen

(+47) 97739732

Last ned:

Last ned prospekt

Visning:

Mandag, 06. mai
17:30 - 18:00
For visning, klikk på "Visningspåmelding" under. Kontakt megler for mer informasjon!
Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.
Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Visningspåmelding

Bli kontaktet:

Jeg ønsker å bli kontaktet på:
Velkommen til Strandvegen 102G - Presentert av Sne Eiendomsmegling ved Jonas Bergersen!
Velkommen til Strandvegen 102G - Presentert av Sne Eiendomsmegling ved Jonas Bergersen!
Stilren og innbydende 3-roms leilighet med attraktiv beliggenhet, sjøutsikt og gode sørvendte solforhold.
Stilren og innbydende 3-roms leilighet med attraktiv beliggenhet, sjøutsikt og gode sørvendte solforhold.
Herlig leilighet i flotte omgivelser!
Herlig leilighet i flotte omgivelser!
Planskisse.
Planskisse.
Velkommen inn! Innbydende gang hvor du kan henge av deg yttertøyet.
Velkommen inn! Innbydende gang hvor du kan henge av deg yttertøyet.
Åpen og lys stue med gode møbleringsmuligheter.
Åpen og lys stue med gode møbleringsmuligheter.
De store vindusflatene i stua slipper inn godt med lys som åpner opp rommet og gir en god atmosfære.
De store vindusflatene i stua slipper inn godt med lys som åpner opp rommet og gir en god atmosfære.
Åpen stue-kjøkkenløsning gjør dette til en sosial leilighet perfekt for avslapping og sosialt samvær.
Åpen stue-kjøkkenløsning gjør dette til en sosial leilighet perfekt for avslapping og sosialt samvær.
Spisestue.
Spisestue.
Kjøkken med praktiske arbeidsforhold og godt med oppbevaringsplass.
Kjøkken med praktiske arbeidsforhold og godt med oppbevaringsplass.
Integrerte hvitevarer som induksjonstopp,stekeovn, oppvaskmaskin. Det er montert komfyrvakt og vannstopp.
Integrerte hvitevarer som induksjonstopp,stekeovn, oppvaskmaskin. Det er montert komfyrvakt og vannstopp.
Fra stua har du direkte utgang til leilighetens balkong.
Fra stua har du direkte utgang til leilighetens balkong.
Fra balkongen har du flott sjøutsikt og gode solforhold.
Fra balkongen har du flott sjøutsikt og gode solforhold.
Hovedsoverommet er av god størrelse og store vindusflater.
Hovedsoverommet er av god størrelse og store vindusflater.
Walk-in garderobe i tilknyttning til hovedsoverommet.
Walk-in garderobe i tilknyttning til hovedsoverommet.
Soverom 2.
Soverom 2.
Lyst og stilrent baderom innredet med praktisk dusj med innfellbare dører.
Lyst og stilrent baderom innredet med praktisk dusj med innfellbare dører.
Speil med lys over servant, og opplegg til vaskemaskin som gir enkelhet og bekvemmelighet i hverdagen.
Speil med lys over servant, og opplegg til vaskemaskin som gir enkelhet og bekvemmelighet i hverdagen.
Komplett flislagt baderom med vegghengt toalett.
Komplett flislagt baderom med vegghengt toalett.
Inngang til leiligheten.
Inngang til leiligheten.
Parkering i garasjeanlegg.
Parkering i garasjeanlegg.
Attraktiv beliggenhet langs strandkanten, her har du flotte turstier rett utenfor døra som tar deg til populære Telegrafbukta.
Attraktiv beliggenhet langs strandkanten, her har du flotte turstier rett utenfor døra som tar deg til populære Telegrafbukta.
Bjerkaker Eurospar ligger ikke langt unna.
Bjerkaker Eurospar ligger ikke langt unna.
Flotte nærområder i fantastiske omgivelser.
Flotte nærområder i fantastiske omgivelser.
Lekeplass til barna.
Lekeplass til barna.
Strandkanten basketbane er heller ikke lange veien unna!
Strandkanten basketbane er heller ikke lange veien unna!