Dramsvegen 539

Tromsø

Soverom
4 stk
Størrelse
166m2 (BRA-i)
Prisantydning
7 290 000,-

Velkommen til Dramsvegen 539 - Familievennlig enebolig med stort potensiale i naturskjønne omgivelser! Utforsk mulighetene på Dramsvegen 539, hvor denne romslige eneboligen ligger og venter på deg! Med en generøs tomt og en planløsning fordelt over tre etasjer, er dette hjemmet perfekt for familier som søker både plass og komfort i et idyllisk og barnevennlig nabolag. Praktisk planløsning med vaskerom og boder i underetasjen. I 1.etasje finner du 4 soverom, 2 bad og et allsidig kontor/hobbyrom. I 2.etasje er det en romslig stue med store vindusflater og en koselig peis. Stort kjøkken med spisestue og rikelig med lagringsplass i boder og garasje. Høydepunkter: Veranda. Praktisk planløsning. Lagringsplass. Garasje. Nærhet til natur. Gode bussforbindelser. Velkommen til visning! ... Les mer

Prisantydning: 7 290 000,-
Boligtype: Enebolig
Eierform: Eier (Selveier)
Internt bruksareal: 166m2 (BRA-i)
Eksternt bruksareal: 38m2 (BRA-e)
Balkong/Terrasse: 27m2 (TBA)
Soverom: 4
Byggeår: 1969
Energimerking: G
Tomteareal: 982m2 (eiet)

Se full beskrivelse

Eiendom Dramsvegen 539
9014 Tromsø
Oppdragsnummer 52-24-0052
Totalvurdering Velkommen til Dramsvegen 539 - Familievennlig enebolig med stort potensiale i naturskjønne omgivelser!

Utforsk mulighetene på Dramsvegen 539, hvor denne romslige eneboligen ligger og venter på deg! Med en generøs tomt og en planløsning fordelt over tre etasjer, er dette hjemmet perfekt for familier som søker både plass og komfort i et idyllisk og barnevennlig nabolag.
Praktisk planløsning med vaskerom og boder i underetasjen, noe som gjør det enkelt å organisere og holde orden på tingene dine. Gå opp til første etasje og oppdag tre koselige soverom, et bad og et allsidig kontor/hobbyrom - alt du trenger for å tilpasse hjemmet ditt etter dine behov. Andre etasje er et fantastisk samlingspunkt, med en romslig stue som inviterer til avslapning og sosiale sammenkomster. Store vindusflater fyller rommet med naturlig lys, og den koselige peisen skaper den perfekte atmosfæren for hygge og fellesskap. Det store kjøkkenet og spisestuen gir rikelig med plass til matlaging og servering, og gjør dette til et ideelt sted for familie og venner å samles. Med flere innvendige boder og en praktisk garasje med lagringsplass i garasjekjeller, er det god plass til å oppbevare både personlige eiendeler og kjøretøy. Uteområdet er like imponerende, med en herlig veranda langs huset som er perfekt for avslappende sommerkvelder og utendørs underholdning.
Nærområdet tilbyr det beste av to verdener - et rolig og trygt nabolag for familier, samtidig som det er nærhet til flotte turområder med lysløyper, hoppbakker, idrettshaller og skoler. Her vil både små og store kunne nyte et aktivt utendørsliv og naturens skjønnhet rett utenfor døren.

Høydepunkter:
- Barnevennlig
- Terrasse
- Veranda
- Praktisk planløsning
- Lagringsplass
- Parkering i garasje
- Nærhet til natur
- Gode bussforbindelser

Velkommen til visning!
Matrikkel Gnr. 116 bnr. 176 i Tromsø kommune
Beliggenhet Boligen ligger helt øverst på Mortensnes, nært Ekrehagen. Det er nærhet til flotte turområder med lysløype, hoppbakke, idrettshall, skoler osv. Både Mortensnes og Grønnåsen skole ligger i gangavstand, samt Langnes Ungdomsskole og Universitetet i Tromsø. Gode bussforbindelser til sentrum.
Adkomst Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst.
Tomt/beskaffenhet Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann ført ut på terreng. Grunnmur i lettklinkerblokker. Grunnmur pusset/slammet over terreng. Eiet tomt på ca. 982 m² som er lett skrånende. Parkering på egen tomt og i garasje.
Boligtype, og eierform Selveier Enebolig
Byggeår 1969
Modernisert: 1985
Areal Primærrom: 155 kvm, Bruksareal: 166 kvm, BRA-i: 166 kvm , BRA-e: 38 kvm , TBA: 27 kvm
Primærareal (P-rom) er arealet av rom til boligformål, f.eks. stue, kjøkken, bad, soverom og entré/vindfang. P-rom tilsvarer tidligere boligareal (BOA). BRA for et plan/bruksenhet er P-rom + S-rom (sekundærareal som f.eks. bod).
Megler har ikke kontrollmålt arealene
Antall rom (evt. senger) Oppholdsrom: 1, Soverom: 4, Bad: 2, Antall rom: 5
Byggemåte Vindski i tre. Takrenner, nedløpsrør og beslag i metall. Takvann ført ut på terreng. Mønet skråtak i tre. Undertaksbord. Kaldt loft. Luftespalter ved raft. Lufteventiler i gavl. Yttervegg i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Grunnmur malt over terreng. Malte og trehvite trevinduer med 2 - og 3 - lags glass. Hoveddør i boligen som malt kompaktdør. Glassfelt. Boddør som malt kompaktdør. Verandadør i malt tre med glassfelt. Heve- skyvedør til veranda. Veranda på ca. 27 m² med trerekkverk. Utgang fra stue. Konstruksjoner og overflater i treverk. Inngangsparti på ca. 15 m² med trerekkverk. Overbygd. Konstruksjoner og overflater i treverk.
Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Kai Hansen datert 04.03.2024, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Ferdigattest Det foreligger midlertidig ferdigattest datert 25.02.1969.
At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggmeldt eller godkjent.
Innhold Inngår i P-rom:
2.Etasje: Stue/kjøkken, bad, trapperom, vindfang.
1.Etasje: Kontor, 3 soverom, badstue, bad, vaskerom, walk-in closet, gang, bod 1, bod 2, bod 3.
Badstue brukes som bod; vaskerom er i kjeller, bod 1-3 er i kjeller

Boligen har garasje på 38kvm, samt terrasse og veranda.
Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Kai Hansen datert 04.03.2024, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Standard Gulv består i hovedsak av: Parkett og flis.
Vegger består i hovedsak av: Malt trepanel, malte plater og fliser.
Himlinger består i hovedsak av: Malte plater.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning med over og underskap. Glatte fronter med håndtak. Benkeplate i laminat og heltre med oppvaskkum. Malt vegg over benkeplate. Belysning og uttak for strøm. Kjøkkenventilator med avtrekk. Plass til integrert: Koketopp og komfyr. Plass til frittstående: Kjøl/frys og oppvaskmaskin.

VÅTROM
Bad 2.etg:
Vegger er belagt med flis og trepanel. Himling med malt flate. Flisbelagt gulv med gulvvarme. Innredning med underskap og høyskap. Glatte fronter med håndtak. Toppmontert servant. Veggmontert speil med lys. Gulvmontert toalett. Dusjkabinett. Elektrisk vifte montert i vegg. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.

Bad 1.etg:
Vegger er belagt med flis og trepanel. Himling med malt flate. Flisbelagt gulv med gulvvarme. Vegghengt vask. Veggmontert speil. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Dusjnisje med svingbar glassdør og veggmontert dusjgarnityr. Avtrekk koblet på boligventilasjonen. Tilluftspalte under dør. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.

Vaskerom:
Vegger er av betong. Himling av trepanel. Flisbelagt gulv. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannstank. Sentralstøvsuger. Panelovn på vegg

TEKNISKE INSTALLASJONER
Synlige vannrør i: Kobber.
Synlige avløpsrør i: Støpejern og plast.
Mekanisk avtrekk montert på kaldloft. Ventilasjonen består av ventilasjonsvifte og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av ventilasjonsvifte eller naturlig oppdrift. Varmepumpe montert på kontor i 1.etg. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter montert på vaskerom. Oppvarming består av: Strøm og vedfyring. I hovedsak ved hjelp av: Panelovner, varme i gulv og ildsted. Sikringsskap med automatsikringer. Foreligger kursfortegnelse. Skjult elektrisk anlegg. Røykvarslere og brannslukningsapparat.

Fordeling av tilstandsgrader:
TG0: Ingen avvik
TG1: Mindre eller moderate avvik
TG2: Avvik som ikke krever tiltak
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
TG3: Store eller alvorlige avvik
TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt

TG3
Etasjeskille/gulv mot grunn,
Etasjeskiller i trekonstruksjon mellom 1. og 2. etg. Trekonstruksjon mellom krypkjeller og 1.etg. Ved kontor og bod er antatt støpt betongplate etter gammel garasje. Gulvflater/etasjeskiller er kontrollert for skjevheter ved bruk av nivellerings laser. Kontrollen er gjennomført med stikkprøvetakninger på tilfeldig utvalgte plasser
Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell i stue 2. etg.: Høydeforskjell i etasjeskille innenfor 2 meter på ca. 14 mm. Høydeforskjell i etasjeskille gjennom hele rommet på ca. 22 mm. Målt høydeforskjell i kontor 1. etg.: Høydeforskjell i etasjeskille innenfor 2 meter på ca. 20 mm. Høydeforskjell i etasjeskille gjennom hele rommet på ca. 45 mm. Årsaken eller årsakene til avviket er ikke avdekket da det går utover
undersøkelsesnivået i denne rapporten. Tilstandsgrad gis pga. nevnte forhold.


1. etasje > Vaskerom:
Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1987. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Vegger er av betong. Himling av trepanel. Flisbelagt gulv. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannstank. Sentralstøvsuger. Panelovn på vegg.
Vurdering av avvik:
- Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
- Over tid har bruken, og måten å bruke et våtrom endret seg. De påkjenningene som tidligere var på vegger og gulv var forholdsvis små i forhold til det som i dag er vanlig. Eldre løsninger tåler ofte ikke de påkjenningene som er vanlig i dag. Noe som har medført at kravene til tekniske løsninger er blitt strengere med årene. Ut over dette er det observert følgende avvik: Lite sannsynlig at det foreligger membran. Ikke synlig mansjett rundt rørgjennomføringer. Ikke tilfredsstillende avtrekk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Målt fallforhold med laser 20 mm. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

TG2:
Utvendig: Nedløp og beslag,
Vindski i tre. Takrenner, nedløpsrør og beslag i metall. Takvann ført ut på terreng. TIlstandsgrad baserer seg på det som var mulig å observere, i tillegg til selgers opplysning. Vurdering av avvik: Vindski har deler som er noe råteskadet. Vindski er værslitt. Ikke mulig å besiktige om det var snøfangere på taket eller adkomst til feier. Opplysning gitt av selger: Takstige med plattform opp til pipe er montert, men det ble påpekt at selve plattformen ved pipe er litt for lav. TIlstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Veggkonstruksjon:
Yttervegg i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Grunnmur malt over terreng.
Det er avvik: Det er ikke observert lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er manglende lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur enkelte steder. Værslitt bordkledning enkelte steder. TIlstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Takkonstruksjon/Loft:
Mønet skråtak i tre. Undertaksbord. Kaldt loft. Luftespalter ved raft. Lufteventiler i gavl.
Vurdering av avvik: Det ble observert fukt på undertak (trebord). Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller nyere vanngjennomtrengning. Merker var tørre på befaringen. Tilgjengelige deler av takkonstruksjon er delvis inspisert fra luke og lyst med lommelykt. Ikke gangbart gulv på loft. Det ble observert tegn til skadedyr rundt loftsluke. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Vinduer:
Malte og trehvite trevinduer med 2 - og 3 - lags glass. Tilfeldige åpne og lukkemekanismer er kontrollert. Glideskinner og lukkemekanismer bør smøres jevnlig. Det er utført tilfeldige stikktakinger på utvendige karmer uten at unormale råte forekomster er registrert. Det ble ikke observert noen punkterte glass på befaringen. Punkteringer på glass kan være vanskelig å registrere ved forskjellige vær/ temperatur forhold.
Vurdering av avvik: Følgende ble observert: - løst håndtak på et vindu i kjøkken. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Dører,:
Hoveddør i boligen som malt kompaktdør. Glassfelt. Boddør som malt kompaktdør. Verandadør i malt tre med glassfelt. Heve- skyvedør til veranda.
Vurdering av avvik: Kondensskader i nedre kant av heve - skyvedør. Ikke målt fukt på befaringstidspunktet. Værslitte karmer utvendig. Verandadør fra kontor til terreng er litt værslitt. Glass i hoveddør er sprukket. Tilstandsgrad gitt
pga. nevnte forhold.

Innvendig Overflater:
Vurdering av avvik: Følgende avvik ble observert: - Tak 2. etg, enkelte fuktmerker i område rundt pipe. Usikkert om det er gamle eller ny merker, men det ble målt tørre verdier ved fuktmåling. Det er i tillegg fuktmerker på en mindre område på trepanel (vegg) ved pipe. - Enkelte merker/striper i parkett flere steder. - Mindre åpenrom mellom parkett og vegg, parkett og trapp etc. - Noen merker i tak 1.etg. blant annet i forbindelse med sparkelskjøter ol. - Løs strie på vegg på soverom 1.etg. Det er ellers generelt noen småmerker/skader på overflater i begge etasjene. Noe utbedring bør beregnes. TIlstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Pipe og ildsted:
Boligen har mursteinspipe, vedovn, åpen peis og sotluke/feieluke.
Vurdering av avvik: Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Opplysning gitt av selger: Vi har hatt inspeksjon flere ganger de siste årene, siste gang ble det også gjennomført feiing, Det er krav om inspeksjonsmulighet for teglsteinspipe fra alle sider. Derfor har jeg tatt
opp vegg i badstuen slik at inspeksjon er mulig. Det samme gjelder vegg mot øvre bad. Her har jeg åpnet
list ved trapp i stue, og versifisert at inspeksjon er mulig. Brannvesenet har etter dette ikke inspisert.
Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Rom Under Terreng:
Betonggulv på grunn. Betongvegger. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør
hulltaking unødvendig. Gjort fuktsøk direkte på betongvegger.
Vurdering av avvik: Det var ikke mulig å besiktige alle vegger eller hele gulvet på rommene under terreng, grunnet hyller og lagerreoler. Det som var mulig å besiktige hadde ingen avvik. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Krypkjeller:
Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv.
Vurdering av avvik: Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Krypekjeller ble besiktiget innvendig med stikktakninger. Fuktskader i kryperom skyldes ofte lange perioder med høy fuktighet i kombinasjon med temperatur. Den høye luftfuktigheten kan være et resultat av manglende fuktsperre mot grunnen og utilstrekkelig ventilasjon. Kryperom som er ventilert med uteluft, får også høy luftfuktighet fordi temperaturen i kryperommet i deler av sommerhalvåret er lavere enn utetemperaturen. De varmetrege massene i bakken i kryperommet holder på kulda, og gjør at temperaturen der stiger saktere enn i utemiljøet. Fuktig, varm luft som trekkes inn i kryperommet på forsommeren, kjøles ned, og da stiger den relative luftfuktigheten. Sommeren er den mest kritiske perioden med tanke på høy fuktighet og fare for soppvekst. Klima i krypekjellere kan variere med årstidene og det anbefales å kontrollere krypekjelleren jevnlig for å følge med tilstanden på konstruksjonene. Krypekjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Tilstandsgrad gis pga. nevnte forhold.

Innvendige trapper:
Vurdering av avvik:
- Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Målt rekkverkshøyde på 0,8 meter. Målt åpning i rekkverk på 14 cm. Åpninger i rekkverk skal inntil en høyde på 0,75 m være maksimum 0,10 m. For håndlist på rekkverk i trapp og rampe er det generelle kravet at håndlisten skal være i høyde 0,9 m over gulv eller trinn. Høyde på håndlist i trapp måles fra trinnforkant. Rekkverk skal ha høyde og utforming som sikrer mot fall, sammenstøt og at klatring forhindres. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Våtrom: 2. etasje > Bad > Overflater vegger og himling,
Beskrivelse står under punktet generell.
Vurdering av avvik:
- Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet
- Dør er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i veggkonstruksjonen rundt dør. Våtsonen i et dusjområde strekker seg 1 meter ut fra dusjveggen. Inngangsdøren til badet ligger derfor inne i våtsonen. TIlstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

2. etasje > Bad > Overflater Gulv
Beskrivelse står under punktet generell.
Vurdering av avvik:
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Det er et krav minimum 16mm fall 0,8 meter ut fra sluk. Målt fall på ca. 18 mm. Målt høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved terskel på 18 mm. Krav til høydeforskjell er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
- Det er ikke synlig slukmansjett/membran i klemring. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
- Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
- Ventilasjonen i en bolig skal sikre tilfredsstillende luftkvalitet for brukerne med hensyn til helse og komfort og begrense luftfuktigheten innendørs, og dermed hindre kondens og fuktskader (muggsopp og råtedannelse) på innvendige overflater og bygningskonstruksjonene. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

1. etasje > Bad > Overflater Gulv:
Vurdering av avvik:
- Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Det er et krav minimum 16mm fall 0,8 meter ut fra sluk. Målt fall på ca. 9 mm. Målt høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved terskel på 15 mm. Krav til høydeforskjell er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Dusjveggen er montert på en list. Denne listen er limt fast i gulvet. Det er ikke åpning i denne listen, noe som medfører at evt. lekkasjevann fra vask eller toalett ikke vil renne ned i sluk. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

1. etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt
Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Det kan generelt ikke gis garanti for flislagte flater, da membran ikke kan kontrolleres.
Vurdering av avvik:
- Det er ikke synlig slukmansjett/membran i klemring. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.
- Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Vegghengt WC med skjult sisterne er ikke utført etter dagens anbefaling, hvor evt. lekkasjevann fra
sisterne kan fraktes/renne ut på gulv. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Kjøkken
2. etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning:
Vurdering av avvik: Mindre fuktmerke ved koketopp.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Vurdering er derfor delvis gjort med bakgrunn i alder.
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Andre VVS-installasjoner > Varmepumpe montert på kontor i 1.etg.
Vurdering av avvik: Foreligger ikke dokumentasjon på service de siste årene. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Andre VVS-installasjoner > Varmtvannstank:
Varmtvannstanken er på ca. 200 liter montert på vaskerom.
Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Varmtvannstanken er datert 2002. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Drenering:
Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Takvann ført ut på terreng.
Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på grunnmur. Fuktsikring under terreng er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter:
Grunnmur i lettklinkerblokker. Grunnmur pusset/slammet over terreng.
Vurdering av avvik: Grunnmuren har diverse mindre sprekkdannelser. Fundamentering er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Utvendige avløpsrør er av støpejern Det er offentlig avløp via private stikkledninger og utvendige vannledninger er av plast (PEL). og offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
Vurdering av avvik:
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
- Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. For eksempel nevnes at trerøtter kan vokse seg inn i rørene, partikkelstoffer bygger seg opp i rør og reduserer/stenger gjennomstrømmingen, terrengdeformasjoner som forårsaker utettheter og fortettinger. Alt dette er naturlige slitasjeskader som etter en del år gjør det påregnelig med skader. Uansett vil plutselige og uforutsette forhold som for eksempel fortetting og brudd være risikomomenter i ethvert anlegg. Her har
alder mye å si. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Opplysninger jfr. tilstandsrapport utført av Kai Hansen datert 04.03.2024, samt opplysninger fra hjemmelshaver.
Møblering/utstyr Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen. For all innredning i garderobeskap vil dette medfølge handelen, både løs og fast. Ta kontakt med eiendomsmegler for nærmere informasjon.
Oppvarming Oppvarming består av varmepumpe luft-til-luft, panelovner, varme i gulv, ildsted
Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.
Parkering Parkering i garasje og på tomt.
Tomten Areal: 982 kvm, Eierform: Eiet tomt
Vei, vann og avløp Det er offentlig avløp via private stikkledninger og utvendige vannledninger er av plast (PEL). og offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
Regulering Eiendommen er regulert til boligområde jf. reguleringsplan datert 29.03.2017.

Eiendommen er registrert å ligge innenfor sone for flystøy
Sentrale lover Handelen reguleres av avhendingsloven.
Prisantydning 7 290 000,-
Boligkjøperforsikring Boligkjøperforsikring: Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om BoligkjøperforsikringPluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS.

Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet.

Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 3 400 / 3 800 / 4 300,-
(avhengig av boligtype) i kostnadsgodtgjørelse for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 2 400,- / 2 800,- / 3 300,- i kostnadsgodtgjørelse for Boligkjøperforsikring.
Overtagelse Avklares i forbindelse med budgivning.
Oppgjør Oppgjør mellom partene foretas av:

Weboppgjør AS
Pb. 2454, Drotningsvik
5834 Bergen.
Tlf: 55 50 85 90
Fax: 55 50 85 99

Meglers provisjon/vederlag og utlegg betales av selger. Beløpet forfaller til betaling ved avtaleinngåelsen.
Takst / tilstandsrapport Takst utført av Kai Edmund Hansen den 04.03.24
Formuesverdi Formuesverdi primærbolig: 1 668 752,-
Formuesverdi sekundærbolig: 6 675 009,-
Formuesverdi gjelder for inntektsåret 2020.
Kommunale avgifter Kommunale avgifter: Kr. 24 192,- pr. År.
Energiforbruk Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Adgang til utleie Boligen kan leies ut i sin helhet.
Tinglyste rettigheter og servitutter Følgende erklæringer er tinglyst på eiendommen:

1966/402514-1/97 Erklæring/avtale 16.08.1966
Avståelse av grunn/rettigheter til veg/havneanlegg/ledninger m.v.
For mer informasjon om erklæringer ta kontakt med meglerforetakets representant.
Legalpant Kommunen har legalpant i eiendommen. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse. Bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg og kan ikke slettes.
Budgivning Alle bud skal inngis skriftlig til megler.

Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Fremgangsmåte ved budgivning:
Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
Bekreft at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert.
Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.
Lovanvendelse Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Hvitvasking Alle eiendomsmeglerforetak er fra 01.01.2018 underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at de har plikt til å melde fra Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Vedlegg Til denne salgsoppgave kan det følge viktige vedlegg, som er en del av salgsdokumentene. Hvis salgsoppgaven er skrevet ut fra internett må kjøper også selv skrive ut vedlegg eller ta kontakt med meglerforetaket for å få disse.

Vedlegg til salgsoppgaven er:
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæringsskjema
Eiendomsrapport
Grunnkart
Tegninger
Reguleringsplan
Pågående regulering
Nabolagsprofil
Budskjema med informasjonsskriv

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetakets representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler.
Mangler For nærmere opplysninger om mangler se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring som følger vedlagt salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle til å ta med bygningskyndig fagmann for nærmere gjennomgang av eiendommen
Diverse

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
2.etg.: Gjesterom på tegning er i dag blitt en del av kjøkken. Dør mellom gjesterom og stue er tettet igjen. Rom ved inngangsparti på tegning er i dag bad. Verandaen er ikke "innebygd" i bolig som tegningen viser. Den er bygd i front av bolig. Heve - skyvedør er trukket ca. 60 cm "inn i" huset.
1.etg.: Garasje på tegning er gjort om til kontor og bod. Inngang til bod går fra kontor. Bod har egen ytterdør/boddør. Bod i gang på tegning er i dag badstu. Sluse på tegning er i dag garderoberom til soverom 11 kvm. Dør mellom bad og sluse er tettet igjen. Dør mellom gang og vaskerom er ikke i dag.

Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjema:
- Etter vannskade før vi overtok: Faglært skiftet gulv og monterte alt av vann- og avløpsutstyr. Støping av gulv. Membran lagt i hele rommet. Jeg har selv lagt fliser og montert trevegger på limte lister over membran. Bygget delevegg i glassbyggerstein, gjort av selger selv. Rørleggerarbeider og el-arbeider utført av elektrikergodkjent. Arbeid utført i 1999.
- Nytt arbeid 2010: Bad nr 2. Renovert gulv, med nytt sluk, ny støp på gulv, ny varmekabel. Fliser lagt på gulv Membran lagt i hele rommet. Alt dette utført av faglært. Faglært stod også for rørleggerarbeider og el-arbeider. Jeg har selv lagt fliser og montert trepanel på limte lister. Montering av dusjkabinett, vask og toalett gjort av autorisert installatør. Dusjkabinett og toalett er skiftet ganske nylig, merke Porsgrund, begge montert av autorisert installatør.
- Vi hadde mindre lekkasje ved pipe for ca 20 år siden. Skiftet beslag rundt pipe (autorisert installatør). Problemet er rettet, men ved ugunstig vindretning og sterkt regn har vi hatt mindre drypplekkasje. Kan dreie seg om en gang hvert 5. år.
- Skiftet alle vinduer og dører i hele huset, unntatt vinduer i stue. Mesteparten er gjort av godkjent firma i perioden 1999 - 2000.
- Omfattende renovasjon av inngangsparti i 2015: Hakket ned stygg steintrapp og område foran inngangsdør. Jeg har selv bygget opp ny treplatting foran inngangsparti, samt satt opp gjerde ved inngang (impregnert materiale). Arbeid utført av Tromsø betong.
- Nytt arbeid i 2015: Reparert ødelagt undertak (papp) over inngangsparti. Tatt av Decra takplater, erstattet papp-undertak med godtkjent duk, lagt tilbake takplatene.
- Fra 2015-2023 har jeg skiftet ut takrenner (plast) med gode ståltakrenner.
- Montert takstige og plattform for feier i 2018 av Tvenge byggservice.
- Isolasjon kaldloft i hele huset skiftet: Tatt ut gammel isolasjon, støvsigd og lagt på plass ny isolasjon i 2015.
- Ny asfalt lagt foran garasje lagt av Peab i 2016.
- Drenert grunnmur ved soverom mot vest i 2000. Graving, montering av grunnmursplate, drenering og tilfylling med grus Jeg har selv drenert ved grunnmur mot øst (senere ble det, som nevnt, gjort omfattende dreneringsarbeider ved inngangspartiet), samt ved garasje.
- 2016: Det er gjort arbeider på kjøkken i forbindelse med fornyelse av komfyrtopp (induksjon). Nye kurser, utført av Spider, Tromsdalen.
- Installasjon av varmepumpe gjorde det nødvendig med ny installasjon av kontakt til pumpe i 2018.
- 2012: En reke mindre arbeider utført i flere omganger, både før og etter 2012. Jeg har brukt Ringjord til flere oppdrag, men ellers har det variert litt med tilgjengelighet. ALLE ARBEIDER ER UTFØRT AV AUTORISERT INSTALLATØR; Ringjord.
- Ny vanntilførsel til huset i forbindelse med "Fantastisk fornying av mMortensnes". Nytt inntak til huset, og ny stoppkran innvending. Parafinovn og tilhørende parafintakk sanert ca 2014. Autorisert firma besørget sanering av tank, tømming og tilfylling med grus. Selve tanken var i glassfiber. Arbeid utført i 2016 av Peab og andre.
- Montert flexit avtrekk på kaldloft med lufterør ned til et bad. På bad nr 2 er det vifte i vegg. Arbeid utført i 2004.
- Montert luft-til-luft varmepumpe i 2012. Denne er oppgradert tre ganger, sist med en meget god varmepumpe som holde god varme i huset (montert i underetsaje).
- Montert peisovn underetasje i 2012.
- Autorisert firma montert vedovn, lagde i den forbindelse hull til pipe. Ved en tilfeldighet kom det inspeksjon noen dager etter monteringen, og Tromsø Brann og Redning hadde ingen anmerkninger til dette arbeidet og heller ikke til andre forhold rundt ildstedene (huset har peis i etasjen over). Godkjenningsseddel datert 1.2.2010 foreligger. Kontrollør hadde et par anmerkninger til lengde på ovnsrør og plassering av ovn, dette ble straks rettet av installatør.
- Vi hadde en periode noe mus i huset, men etter utskiftning av all isolasjon i humling (ca 2014) har vi ikke opplevd tegn til mus.
- Vi fikk gjennomført radonmåling rett etter innflytting, Rapport fra Teknologisk institutt dat 11.02.00 viste at alt var på under 10 Bq/m3. Målt på to steder, i underetasje og i stue. Kvittering foreligger. Vi har ellers hatt radonmåler nær soverom i flere år nå, og denne har bekreftet overstående.
- Flott eiendom. Pent opparbeidet plen med en del gran- og bjørketrær. Ny el-tilførsel til huset ca 2016 (fjernet luftspenn til nedgravd kabel). Fibernett, oppgradert i 2017.

Selger har kjøpt boligselgerforsikring hos Gjensidige. Forsikringen dekker selgers mangelsansvar etter avhendingslova i 5 år etter overtagelse. Krav rettes direkte til forsikringsselskapet.

Formuesverdi er beregnet utfra skatteetatens nettsider.

Megler:

Robin Cornelius Lund

(+47) 97435860

Ta kontakt med megler direkte for å avtale egen visning

Robin Cornelius Lund

(+47) 97435860

Last ned:

Last ned prospekt

Visning:

For visning, klikk på "Visningspåmelding" under. Kontakt megler for mer informasjon!
Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.
Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Visningspåmelding

Bli kontaktet:

Jeg ønsker å bli kontaktet på:
Velkommen til Dramsvegen 539 - Presentert av Sne Eiendomsmeglig ved Robin Cornelius Lund!
Velkommen til Dramsvegen 539 - Presentert av Sne Eiendomsmeglig ved Robin Cornelius Lund!
Planskisse 2.Etasje.
Planskisse 2.Etasje.
De store vinduene slipper inn godt med naturlig lys og skaper åpen og god atmosfære.
De store vinduene slipper inn godt med naturlig lys og skaper åpen og god atmosfære.
Stor stue med gode møbleringsmuligheter!
Stor stue med gode møbleringsmuligheter!
Deilig peis i stua, perfekt å fyre opp en kald vinterkveld.
Deilig peis i stua, perfekt å fyre opp en kald vinterkveld.
God plass i stua, her har du plass til en til sofa!
God plass i stua, her har du plass til en til sofa!
Stort og praktisk kjøkken med masse skap- og benkeplass.
Stort og praktisk kjøkken med masse skap- og benkeplass.
Plass til integrert koketopp og komfyr og frittstående kjøl/frys og oppvaskmaskin.
Plass til integrert koketopp og komfyr og frittstående kjøl/frys og oppvaskmaskin.
Stort og fint vindu på kjøkkenet.
Stort og fint vindu på kjøkkenet.
Kjøkkenet er veldig sosialt med sin tilhørende spisestue.
Kjøkkenet er veldig sosialt med sin tilhørende spisestue.
Her har du god plass til å invitere gjester.
Her har du god plass til å invitere gjester.
Badet i 2.Etasje er pent innredet med dusjkabinett og vegghengt servant med et stort og fnt speil.
Badet i 2.Etasje er pent innredet med dusjkabinett og vegghengt servant med et stort og fnt speil.
Pen baderomsinnredning med oppbevaringsmuligheter.
Pen baderomsinnredning med oppbevaringsmuligheter.
Velkommen inn!
Velkommen inn!
Planskisse 1.Etasje.
Planskisse 1.Etasje.
Soverommene er av fin størrelse.
Soverommene er av fin størrelse.
Praktisk walk-in garderobe tilhørende hovedsoverommet.
Praktisk walk-in garderobe tilhørende hovedsoverommet.
Moderne og veldig pent innredet baderom i 1.Etasje.
Moderne og veldig pent innredet baderom i 1.Etasje.
Behagelig gulvvarme og en stor og deilig dusj.
Behagelig gulvvarme og en stor og deilig dusj.
Soverom 2 brukes idag som et rom man kan trekke seg litt unna på - deilig når en har besøk.
Soverom 2 brukes idag som et rom man kan trekke seg litt unna på - deilig når en har besøk.
Soverom 3.
Soverom 3.
Kontoret har stort potensiale og kan fint brukes som et hobbyrom.
Kontoret har stort potensiale og kan fint brukes som et hobbyrom.
Vedfyring i trappegangen, en behagelig og koselig varmekilde om vinteren.
Vedfyring i trappegangen, en behagelig og koselig varmekilde om vinteren.
Planskisse underetasje.
Planskisse underetasje.
Vaskerom nede i underetasjen med opplegg til både vaskemaskin og tørketrommel.
Vaskerom nede i underetasjen med opplegg til både vaskemaskin og tørketrommel.
Veranda med god plass til utemøblemet.
Veranda med god plass til utemøblemet.
Verandaen strekker seg langs framsiden av boligen.
Verandaen strekker seg langs framsiden av boligen.
Fasade.
Fasade.
Terrasse med plass til ønskelig møblement.
Terrasse med plass til ønskelig møblement.
Fasade.
Fasade.
Praktisk garasje med lagringsplass i garasjekjeller.
Praktisk garasje med lagringsplass i garasjekjeller.