Dramsvegen 185

Tromsø

Soverom
2 stk
Størrelse
118m2 (BRA-i)
Prisantydning
4 950 000,-

Velkommen til Dramsvegen 185 - Innbydende leilighet i attraktivt område med parkering i garasje og ekstra biloppstillingsplass! Boligen ligger i et attraktivt område med gangavstand til UNN/UiT, samt nydelige sol- og utsiktsforhold fra toppetasjen. Kort vei til skole, barnehage, søndagsåpen Joker og turterreng m/lysløype. Leiligheten inneholder; stue/kjøkken, 2 soverom, bad, hems/loft og entrè. I tillegg har du en hybelleilighet i underetasjen med egen inngang. Denne er registert som sekundærrom i henhold til tegning, og endringer er ikke byggemeldt og godkjent av Tromsø kommune.  Høydepunkter: Parkering i garasje. Solrik veranda. Nydelig utsikt. Moderne standard. Gangavstand til UNN/UiT. Kort avstand til busstopp. Velkommen til visning! ... Les mer

Prisantydning: 4 950 000,-
Boligtype: Leilighet
Eierform: Eier (Selveier)
Felleskostnader pr mnd: 4 107,-
Internt bruksareal: 118m2 (BRA-i)
Balkong/Terrasse: 15m2 (TBA)
Soverom: 2
Byggeår: 1937
Energimerking: G
Tomteareal: 622m2 (eiet)

Se full beskrivelse

Eiendom Dramsvegen 185
9010 Tromsø
Oppdragsnummer 52-23-0266
Totalvurdering Dramsvegen 185 - Innbydende leilighet i attraktivt område med parkering i garasje og ekstra biloppstillingsplass!

Boligen ligger i et attraktivt område med gangavstand til UNN/UiT, samt nydelige sol- og utsiktsforhold fra toppetasjen. Kort vei til skole, barnehage, søndagsåpen Joker og turterreng m/lysløype. Leiligheten inneholder; stue/kjøkken, 2 soverom, bad, hems/loft og entrè. I tillegg har du en hybelleilighet i underetasjen med egen inngang. Denne er registert som sekundærrom i henhold til tegning, og endringer er ikke byggemeldt og godkjent av Tromsø kommune.

Høydepunkter:
Parkering i garasje
Solrik veranda
Nydelig utsikt
Moderne standard
Gangavstand til UNN/UiT
Kort avstand til busstopp

Velkommen til visning!
Matrikkel Gnr. 119 bnr. 719 snr. 2 orgnr. 917674302 i Tromsø kommune
Beliggenhet Eiendommen ligger langs Dramsvegen. Fra området er det flott utsikt mot Tromsøysundet og fastlandet. Fine solforhold på dagtid. Det er kort veg til Tromsømarka, barnehage, barneskole, ungdomsskole, universitetet, sykehuset og idrettsanlegg fra eiendommen. I umiddelbar nærhet er det svært gode bussforbindelser til Jekta handelssenter, Universitetet/sykehuset og Tromsø sentrum.
Adkomst Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, via privat adkomst.
Tomt/beskaffenhet Andel av eiet tomt på 622 m² som er skrånende. Gruslagt gårdsplass. Parkering på egen tomt. Tomten må vurderes i felles tilstandsrapport for boligsameiet.
Boligtype, og eierform Eierseksjon Leilighet
Byggeår 1937
Areal Primærrom: 118 kvm, Bruksareal: 118 kvm, BRA-i: 118 kvm , TBA: 15 kvm
Primærareal (P-rom) er arealet av rom til boligformål, f.eks. stue, kjøkken, bad, soverom og entré/vindfang. P-rom tilsvarer tidligere boligareal (BOA). BRA for et plan/bruksenhet er P-rom + S-rom (sekundærareal som f.eks. bod).
Megler har ikke kontrollmålt arealene
Antall rom (evt. senger) Oppholdsrom: 2, Soverom: 2, Bad: 2, Antall rom: 4
Byggemåte Enkel bygningsbeskrivelse:
Taktekking i stålplater. Vindski i tre. Takrenner, nedløpsrør og beslag i stål og metall. Yttervegg i trekonstruksjon. Stående og liggende utvendig trekledning. Grunnmur malt over terreng. Mønet skråtak i tre. Undertaksbord og undertak. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Etasjeskiller i trekonstruksjon mellom etasjene. Støpt betongplate på grunn. Luftespalter ved raft. Skråhimling på hems. Malte trevinduer med 2 - lags energiglass. Hoveddør i boligen som malt kompaktdør. Sidefelt i glass. Hoveddør til kjeller som malt kompaktdør. Balkongdør som heve-/skyvedør. Veranda på ca. 15 m² med trerekkverk. Utgang fra stue. Konstruksjoner og overflater i treverk. Delvis overbygd. Utvendig trapp i betong.

Opplysninger hentet fra tilstandsrapport utført av Kai Hansen datert 12.06.24.
Ferdigattest Det foreligger ikke ferdigattest for 2. etasje på grunn av alder. Det foreligger ferdigattest for selvstendig boenhet i kjeller, to boenheter i 1. etg., tilbygg, garasje og fasadeendringer, datert 29.03.2004.

At slik attest eksisterer gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.
Innhold Inngår i BRA-i:
2. etasje; stue/kjøkken , bad/vaskerom, gang, soverom 1, soverom 2, garderobe og hems.
Kjeller; stue/kjøkken/soverom og bad/vaskerom.

Halvparten av garasje på 30 m².

Veranda på ca. 15 m² med trerekkverk.

Opplysninger hentet fra tilstandsrapport utført av Kai Hansen datert 12.06.24.
Standard Innvendige overflater:
Gulv består i hovedsak av laminat og flis.
Vegger består i hovedsak av malte flater og flis.
Himlinger består i hovedsak av malte flater og malte plater.

Bad/vaskerom - hovedleilighet:
Vegger er belagt med flis. Himling med malt flate. Flisbelagt gulv med gulvvarme. Vegghengt vask. Veggmontert speilskap med lys. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Dusjkabinett og badekar. Opplegg for vaskemaskin. Elektrisk vifte. Tilluftspalte i dørblad. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.

Bad/vaskerom - hybelleilighet:
Vegger er belagt med flis. Himling med malte plater. Flisbelagt gulv med gulvvarme. Vegghengt vask. Veggmontert speilskap med lys. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Dusjkabinett og badekar. Opplegg for vaskemaskin. Elektrisk vifte. Tilluftspalte i dørblad. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.

Kjøkken - hovedleilighet:
Kjøkkeninnredning med over og underskap. Glatte fronter med håndtak. Benkeplate i laminat med oppvaskkum. Plater på vegg over benkeplate. Belysning og uttak for strøm. Kjøkkenventilator med avtrekk. Plass til integrert: Kjøl/frys, stekeovn, Micro, koketopp og oppvaskmaskin.

Kjøkken - hybelleilighet:
Kjøkkeninnredning med over og underskap. Glatte og profilerte fronter med håndtak. Benkeplate i laminat og stål med oppvaskkum. Flislagt vegg over benkeplate. Belysning og uttak for strøm. Kjøkkenventilator med avtrekk. Kjøleskap og to stk. kokeplater er fastmontert i hybelkjøkken.

Tekniske installasjoner:
Synlige vannrør i: Kobber
Synlige avløpsrør i: Støpejern og plast.
Varmtvannstanken er på ca. 200 liter til hovedbolig.
Varmtvannstanken er på ca. 120 liter til hybel.
Oppvarming består av: Strøm. I hovedsak ved hjelp av: Panelovner og varme i gulv.
Sikringsskap med automatsikringer. Foreligger kursfortegnelse. Skjult og åpent elektrisk anlegg.
Røykvarslere og brannslukningsapparat.

Fordeling av tilstandsgrader:
TG0: Ingen avvik
TG1: Mindre eller moderate avvik
TG2: Avvik som ikke krever tiltak
TG2: Avvik som kan kreve tiltak
TG3: Store eller alvorlige avvik
TG IU: Konstruksjoner som ikke er undersøkt

TG3:
Utvendig > Utvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Trapper og ramper skal ha håndløper/rekkverk på begge sider.

Innvendig > Innvendige trapper
Det er ikke montert rekkverk. Det mangler også håndløper på vegg i trappeløpet. Trapp skal ha forsvarlig rekkverk og solid håndlist på begge sider (fra 1967-forskrift).

Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Det er påvist tegn på utettheter på våtrommet.
Det er avvik: Utett rundt rørgjennomføring under vask. Slukmansjett/membran er ikke synlig i klemring.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Våtrom > Kjeller > Bad/vaskerom (Hybel) > Ventilasjon
Rommet har ingen ventilasjon. Det mangler avtrekk på badet på hybelen.

TG2:
Utvendig > Nedløp og beslag
Noen av vindskiene er værslitte og har sprekker.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Værslitt og sprukket bordkledning enkelte steder. Det er liten og ingen lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på selve trekonstruksjonen. Dette gjelder den delen av boligen som er av eldre dato.

Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling
Badet er delvis oppusset. Det er lagt nye fliser på gulv og deler av vegg. Åpning til varmtvannstank er plassert i våtsonen, dette anses som en risikokonstruksjon da det kan oppstå lekkasjer i selve veggkonstruksjonen. Det er plassert et flyttbart speil foran åpningen. Våtsonen i et dusjområde strekker seg 1 meter ut fra dusjveggen. Åpningen er derfor inne i våtsonen.

Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Overflater Gulv
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Det er et krav minimum 16mm fall 0,8 meter ut fra sluk.
-Målt fall på ca. 4 mm.
Målt høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved terskel på 10 mm. Krav til høydeforskjell er ikke oppfylt. Generell høydeavstand og fall mot sluk er kontrollert med krysslaser og vater.

Våtrom > 2. etasje > Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning
Vegghengt WC med skjult sisterne er ikke utført etter dagens anbefaling, hvor evt. lekkasjevann fra sisterne kan fraktes/renne ut på gulv.

Våtrom > Kjeller > Bad/vaskerom (Hybel) > Overflater Gulv
Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Det er et krav minimum 16mm fall 0,8 meter ut fra sluk.
-Målt fall på ca. 10 mm.
-Målt høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved terskel på 10 mm.
Krav til høydeforskjell er ikke oppfylt.
Generell høydeavstand og fall mot sluk er kontrollert med krysslaser og vater.
Dusjveggene er montert på en list. Denne listen er limt fast i gulvet. Det er ikke åpning i denne listen, noe som medfører at evt. lekkasjevann fra vask, vaskemaskin eller toalett ikke vil renne ned i sluk.

Våtrom > Kjeller > Bad/vaskerom (Hybel) > Sluk, membran og tettesjikt
Manglende mansjett i sluken. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på selve membran. Det er benyttet en eldre sluk, og mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Ikke synlig membran/mansjett rundt rørgjennomføringer.

Kjøkken > 2. etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning
Fuktskader i benkeplate rundt vasken. Tilstandsgrad gitt pga. nevnte forhold.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Det elektriske anlegget er ikke vurdert utover visuell besiktigelse i denne rapporten, da dette krever spesiell kompetanse og autorisasjon. På generelt grunnlag anbefales det alltid en gjennomgang av ELfagmann på anlegg som er av noe eldre dato, eller uten form for full kontroll.
TG2 settes i følge forskrift på anlegg, uten full dokumentasjon med samsvarserklæring, eller fremvist El-kontroll av type NEK 405-2-3. Kontroll må være under 5 år gammel.

Tomteforhold > Drenering
Tettelist bør monteres. Innhent dokumentasjon på drenering, om mulig.

Avvik som ikke krever umidddelbare tiltak:
Utvendig > Taktekking
Selve taktekkingen er forholdsvis ny, og det var ikke mulig å observere skader eller utettheter fra bakkenivå. Det er derimot uklart om undertak ble skiftet samtidig som taktekkingen. Dersom dette ikke ble gjort er mer enn halvparten av forventet brukstid passert på undertaket. Gjør oppmerksom på at for å skifte undertak må taktekking fjernes.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Fuktmerker ved takgjennomføring på gammel mursteinpipe. Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller nyere vanngjennomtrengning. Merker var tørre på befaringen. Downlights mot kaldt loft defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Dette til opplysning. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Dette til opplysning.

Utvendig > Vinduer
Vindu på hems har fuktmerker. Observert i vindusramme. Vindusrammer og isolerglass er vurdert og har på generelt grunnlag fått TG2, på bakgrunn av at den normale levetid for vinduer som kan forventes er nådd. Normal brukstid på 40 år er lagt til grunn for denne vurderingen. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer av nyere dato.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Høyde på rekkverk ved balkonger/verandaer,skal være minimum 1,0 m. Der høydeforskjellen er mer enn 10,0 m over terreng, skal rekkverkshøyde være minimum 1,2 m. Ref. Veiledning om tekniske krav til byggverk § 12-17. Rekkverk skal ha høyde og utforming som sikrer mot fall, sammenstøt og at klatring forhindres.

Utvendig > Andre utvendige forhold
Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Dette punktet tar for seg nødvendigheten av felles tilstandsrapport i sameiet/borettslaget. Det er viktig at det er en plan for dette slik at det blir gjort tilstrekkelig vedlikehold og utbedringer når det er behov. Dette er viktig for alle konstruksjonene inkl. tomt og vil blant annet ha betydning for hvilken økonomiske kostnader som vil komme til fordeling fremover.

Innvendig > Overflater
Følgende ble observert og regnes som ut over normal slitasjegrad:
-Sprekk i laminat mellom stue og entre i 1.etg.
-Enkelte sprekker i innvendig tak i stue 1.etg.
-Skade i listverk på hybel i kjelleretg.
-Skade i laminat i gang.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
-Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Målt høydeforskjell i stue 2. etg.:
-Høydeforskjell i etasjeskille innenfor 2 meter på ca. 9 mm.
-Høydeforskjell i etasjeskille gjennom hele rommet på ca. 14 mm.
Målt høydeforskjell i stue/kjøkken/soverom kjeller.:
-Høydeforskjell i etasjeskille innenfor 2 meter på ca. 12 mm.
-Høydeforskjell i etasjeskille gjennom hele rommet på ca. 25 mm.
-Høydeforskjellen innebærer avvik i forhold til referansenivå.
Årsaken eller årsakene til avviket er ikke avdekket da det går utover undersøkelsesnivået i denne rapporten
Eldre bygg har tradisjonelt blitt bygget med grunnere fundamentering, skjevheter og bevegelser med årstider er ikke unormalt.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Statens strålevern anbefaler radonmåling i bolig. Mer info angående radon kan hentes hos kommunen og Statens strålevern, https://dsa.no/radon. Radon målinger blir anbefalt de fleste steder for å danne seg et bilde av situasjonen angående risiko knyttet til eventuelt radon eksponering.

Innvendig > Pipe og ildsted
Pipe er besiktiget fra bakkenivå da det ikke var godkjent sikringsutstyr for arbeid på tak på befaringen. Det foreligger ikke dokumentasjon på feiing de siste årene.

Innvendig > Rom Under Terreng
Utforede vegger under terreng er å betrakte som en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaring viser at har høy skadefrekvens. Dette er et generelt forhold og gjelder ikke bare denne boligen.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Normal levetid for installasjoner er ca. 30 - 50 år, men kan variere avhengig av rørmateriale, egenskapene til vann- og avløpsvann og vedlikeholdet. Tekniske utstyr som armaturer/ blandebatterier, toaletter og dusjer har noe kortere levetid enn ledningsanlegget. Sanitærinstallasjoner er blant de delene i en bygning som har kortest levetid, er vanskeligst å vedlikeholde, og forårsaker flest vann- og fuktskader. Erfaring viser at hele sanitærinstallasjonen skiftes minst en til to ganger i løpet av bygningens levetid. I tillegg må komponenter som f.eks. armaturer byttes ut ved behov.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Eldre jernrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterie hva angår slitasjegrad.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Fundamentering er nedgravd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Det er kun mulig å observere en liten del av grunnmur.

Tomteforhold > Terrengforhold
Stedvis flatt eller dårlig fall på terreng fra bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra grunnmur. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra grunnmur).

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
-Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger.
-Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger.
Utvendige vann og avløpsrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. For eksempel nevnes at trerøtter kan vokse seg inn i rørene, partikkelstoffer bygger seg opp i rør og reduserer/stenger gjennomstrømmingen, terrengdeformasjoner som forårsaker utettheter og fortettinger. Alt dette er naturlige slitasjeskader som etter en del år gjør det påregnelig med skader. Uansett vil plutselige og uforutsette forhold som for eksempel fortetting og brudd være risikomomenter i ethvert anlegg. Her har alder mye å si.

Opplysninger hentet fra tilstandsrapport utført av Kai Hansen datert 12.06.24.
Møblering/utstyr Kun integrerte hvitevarer medfølger i handelen. For all innredning i garderobeskap vil dette medfølge handelen, både løs og fast. Ta kontakt med eiendomsmegler for nærmere informasjon.
Oppvarming Selger opplyser om et gjennomsnittlig strømforbruk på kr. 1 550,- mnd.

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme på bad. Dersom det er rom i boligen som ikke har vegg-/fastmonterte ovner, så følger det heller ikke med ovner i disse rommene. Dette avviker fra bransjenormen.
Parkering Parkering i garasje og biloppstillingsplass på tomt.
Tomten Areal: 622 kvm, Eierform: Eiet tomt
Vei, vann og avløp Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, via privat vannledning. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp, via privat avløpsledning. Pumpebrønn til kommunalt anlegg.
Regulering Boligen er regulert til boligbebyggelse jfr. reguleringsplan datert 22.11.1976.

Det er registrert pågående planarbeid på eller i nærheten av eiendommen.
Sentrale lover Handelen reguleres av avhendingsloven.
Prisantydning 4 950 000,- / Fellesutgifter: 4 107,- pr. mnd
Felleskostnader inkluderer; brøyteavtale, TV/internett, forsikring og løpende vedlikehold.
Boligkjøperforsikring Boligkjøperforsikring: Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om BoligkjøperforsikringPluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS.

Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet.

Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 3 400 / 3 800 / 4 300,-

(avhengig av boligtype) i kostnadsgodtgjørelse for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 2 400,- / 2 800,- / 3 300,- i kostnadsgodtgjørelse for Boligkjøperforsikring.
Overtagelse Avklares i forbindelse med budgivning.
Oppgjør Oppgjør mellom partene foretas av:

Weboppgjør AS
Pb. 2454, Drotningsvik
5834 Bergen.
Tlf: 55 50 85 90
Fax: 55 50 85 99

Meglers provisjon/vederlag og utlegg betales av selger. Beløpet forfaller til betaling ved avtaleinngåelsen.
Takst / tilstandsrapport Takst utført av Kai Edmund Hansen den 12.06.24
Formuesverdi Formuesverdi primærbolig: 1 324 291,-
Formuesverdi sekundærbolig: 5 032 304,-
Formuesverdi gjelder for inntektsåret 2022 og er regnet ut ved hjelp av skatteetatens boligverdikalkulator.
Kommunale avgifter Kommunale avgifter og eiendomsskatt: Kr. 19 222,- pr. År.
Energiforbruk Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Adgang til utleie Boligen kan leies ut i sin helhet.
Sameiet Sameiet Dramsvegen 185
Styreleder sameiet Daniel Fjellaksel
Fellesutgifter Kr 4 107,- per mnd.
Felleskostnader inkluderer; brøyteavtale, TV/internett, forsikring og løpende vedlikehold.
Tinglyste rettigheter og servitutter Følgende erklæringer er tinglyst på eiendommen:

Ingen negative heftelser registrert.

For mer informasjon om erklæringer ta kontakt med meglerforetakets representant.
Legalpant Det gjøres oppmerksom på at sameiet har legalpanterett i seksjonen tilsvarende folketrygdens grunnbeløp for felleskostnader samt andre krav som skriver seg fra sameieforholdet.

Kommunen har legalpant i eiendommen. Dette gjelder alle bebygde eiendommer i alle kommuner i Norge. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse. Bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg og kan ikke slettes.
Forsikring Gjensidige
Polisenummer: 83716753
Budgivning Alle bud skal inngis skriftlig til megler.

Benytt "Gi bud"-knappen på våre annonser for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID.

Fremgangsmåte ved budgivning:
Benytt "Gi bud"-knappen for å logge inn med BankID. Din elektroniske identitet og signatur blir kontrollert som en del av innloggingen.
Registrer ditt bud med korrekt beløp, frist, eventuelle forbehold, ønsket overtagelse og finansieringsplan.
Bekreft at innholdet i ditt bud er korrekt ved å signere budet elektronisk.
Du mottar en SMS-kvittering (skriftlig mottaksbekreftelse) når ditt bud er registrert.
Registrer budforhøyelser ved å logge inn på nytt med BankID.
Du kan også sende svar til SMS-kvitteringen for å registrere budforhøyelser. Vær oppmerksom på at bud gitt via SMS må behandles manuelt av megler. Bud via SMS kan ikke anses som mottatt av megler før du har fått en svarbekreftelse pr SMS.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.

Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

For øvrig vises til det Forbrukerinformasjon om budgivning , som er vedlagt salgsoppgaven.
Lovanvendelse Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Hvitvasking Alle eiendomsmeglerforetak er fra 01.01.2018 underlagt lov om hvitvasking. Dette innebærer at de har plikt til å melde fra Økokrim om evt. mistenkelige transaksjoner.
Vedlegg Til denne salgsoppgave kan det følge viktige vedlegg, som er en del av salgsdokumentene. Hvis salgsoppgaven er skrevet ut fra internett må kjøper også selv skrive ut vedlegg eller ta kontakt med meglerforetaket for å få disse.

Vedlegg til salgsoppgaven er:
Tilstandsrapport
Selgers egenerklæringsskjema
Vedtekter
Ferdigattest
Energiattest
Reguleringsplan
Pågående regulering
Tegninger
Nabolagsprofil
Budskjema med informasjonsskriv

Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetakets representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler.
Mangler For nærmere opplysninger om mangler se vedlagt tilstandsrapport og selgers egenerklæring som følger vedlagt salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle til å ta med bygningskyndig fagmann for nærmere gjennomgang av eiendommen
Diverse Selger opplyser om følgende i egenerklæringsskjemaet:
-Lekkasje sluk dusj.
-Bytte av vask og blandebatteri på hovedbad av rørlegger i Comfort. 2023.
-Nytt gulv med membran, fliser og varmekabler. Gulvet mangler 10 mm i fall mot sluk. Fall har blitt målt til 15 mm mot sluk. Membran er ikke
synlig under mansjett på sluk. Toalett mangler lekkasje hull til gulvet. 2024. Utført av All Tjeneste.
-Bytte av Vindu på Hybel til sikkerhetsvindu i 2020.
-Bytte av lamper. Med hjelp av min far som er Elektriker i 2020.
-Bytte av pumpe på septiktank i 2021 av VVS 24.
-Byttet kjøkkenkran i 2019 av VVS 24.
-Installasjon av mini ventilasjon i stue i 2020.
-Sprekk i tak stue. Oppdaget mus i hybel i 2021. Ikke sett siden installasjon av musebånd og tetting.
-Bygging av student bolig lengre ned i veien.

Angående hybelleilighet i underetasjen:
I dette tilfellet er sekundærrom innredet til beboelsesrom uten at dette er byggemeldt og godkjent av kommunen. Dette er søknadspliktige tiltak, og fortsatt bruk av arealet i strid med tidligere godkjenninger er kjøpers ansvar og risiko. Konf megler for mer info.

Selger har for øyeblikket leid ut hybelleiligheten i underetasjen.

Selveierleilighet:
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse.
1.etg.:
- Stue på tegning er i dag blitt stue/kjøkken.
- Kjøkken på tegning er i dag blitt garderoberom.
- Gang og bad på tegning er blitt bad/vaskerom.
- Dør mellom gang og kjøkken, gang og stue og gang og entre på tegninger i dag fjernet.
- Bod og soverom på tegning er i dag soverom.
- Dør mellom soverom og soverom på tegning er nå fjernet.
- Dør mellom soverom og entre på tegning er fjernet.

Selger har kjøpt boligselgerforsikring hos Gjensidige. Forsikringen dekker selgers mangelsansvar etter avhendingslova i 5 år etter overtagelse. Krav rettes direkte til forsikringsselskapet.
Forkjøpsrett Ingen forkjøpsrett.

Megler:

Hege Kittelsen

(+47) 41003372

Ta kontakt med megler direkte for å avtale egen visning

Hege Kittelsen

(+47) 41003372

Last ned:

Last ned prospekt

Visning:

For ytterligere informasjon og visning ta kontakt med eiendomsmeglerfullmektig Hege Kittelsen!
Husk å lese komplett salgsoppgave før visning.
Bestill komplett, utskriftsvennlig salgsoppgave

Visningspåmelding

Bli kontaktet:

Jeg ønsker å bli kontaktet på:
Velkommen til Dramsvegen 185 - Presentert av Sne Eiendomsmegling ved Hege Kittelsen!
Velkommen til Dramsvegen 185 - Presentert av Sne Eiendomsmegling ved Hege Kittelsen!
Fra stuen i leiligheten har du fantastisk utsikt over Tromsøysundet og Tromsdalen.
Fra stuen i leiligheten har du fantastisk utsikt over Tromsøysundet og Tromsdalen.
Planskisse 2. etasje hovedleilighet.
Planskisse 2. etasje hovedleilighet.
Planskisse loft hovedleilighet.
Planskisse loft hovedleilighet.
Moderne kjøkken med hvite slette fronter og integrerte hvitevarer.
Moderne kjøkken med hvite slette fronter og integrerte hvitevarer.
På kjøkkenet er det rikelig med oppbevaringsplass i over- og underskap, samt godt med arbeidsplass på kjøkkenbenk.
På kjøkkenet er det rikelig med oppbevaringsplass i over- og underskap, samt godt med arbeidsplass på kjøkkenbenk.
Delvis åpen stue- og kjøkkenløsning.
Delvis åpen stue- og kjøkkenløsning.
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
God plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet og utgang til veranda i bakkant.
God plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet og utgang til veranda i bakkant.
Veranda med nydelige sol- og utsiktsforhold.
Veranda med nydelige sol- og utsiktsforhold.
Plass til utemøbler og grill.
Plass til utemøbler og grill.
Her får du solen fra tidlig morgen til ca. 18-19 på ettermiddagstid.
Her får du solen fra tidlig morgen til ca. 18-19 på ettermiddagstid.
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Lys og luftig stue med gode vindusflater sikrer rikelig med innslipp av naturlig lys.
Lys og luftig stue med gode vindusflater sikrer rikelig med innslipp av naturlig lys.
God plass til ønsket møblement i stue.
God plass til ønsket møblement i stue.
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Gulv i stue er avrettet og byttet i 2019.
Gulv i stue er avrettet og byttet i 2019.
Åpen løsning mellom stue/kjøkken.
Åpen løsning mellom stue/kjøkken.
Hall mellom stue og hovedsoverom.
Hall mellom stue og hovedsoverom.
Her er det muligheter for å etablere flere praktiske oppbevaringsløsninger.
Her er det muligheter for å etablere flere praktiske oppbevaringsløsninger.
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Luftig hovedsoverom med god plass til dobbelseng, nattbord og skap.
Luftig hovedsoverom med god plass til dobbelseng, nattbord og skap.
Detaljer | Sne eiendomsmegling
Detaljer | Sne eiendomsmegling
Detaljer | Sne eiendomsmegling
Detaljer | Sne eiendomsmegling
Soverom 2 er også av god størrelse.
Soverom 2 er også av god størrelse.
Stilig og tidsriktig fargevalg.
Stilig og tidsriktig fargevalg.
Leiligheten har også en hems/loft.
Leiligheten har også en hems/loft.
Dette har flere muligheter, men er av nåværende eiere brukt som et gjesterom.
Dette har flere muligheter, men er av nåværende eiere brukt som et gjesterom.
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Detaljer | Sne Eiendomsmegling
Romslig og komplett flislagt baderom.
Romslig og komplett flislagt baderom.
Oppgradert i 2024.
Oppgradert i 2024.
Entré.
Entré.
Planskisse hybelleilighet.
Planskisse hybelleilighet.
Bad i hybelleilighet.
Bad i hybelleilighet.
Oppholdsrom i hybelleilighet.
Oppholdsrom i hybelleilighet.
En av flere innredningsmuligheter.
En av flere innredningsmuligheter.
Leilighet med gangavstand til UiT og UNN.
Leilighet med gangavstand til UiT og UNN.
Parkeringsplass i garasje.
Parkeringsplass i garasje.